AcasăNewsRomania, tara lacustra

Romania, tara lacustra

Doua-trei zile de ploi si gata, sudul Moldovei este sub ape si inundatiile se intind, incet-incet si in alte zone ale tarii. Guvernul nu doarme, si se gandeste cum sa ne puna branhii.

Uite ce inseamna sa fii diplomat: ”Avand in vedere situatia generata de ploile din ultimele 24 de ore, sunt in masura sa va informez ca prim-ministrul Dacian Ciolos este in legatura permanent cu institutiile cu atributii in gestionarea efectelor precipitatiilor abundente. Situatia este in acest moment in dinamica si se actioneaza cu efective sporite”.  Asta a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al guvernului, Liviu Iolu. Habar n-am ce inseamna “situatie dinamica” in limbaj guvernamental, asa ca o sa ma rezum asupra faptelor: gara din Galati abia a fost scosa de sub ape, in Vrancea, peste 50 de gospodarii sunt complet inundate, drumurile din zona sunt blocate, apele isi fac de cap si in Buzau si Tulcea, si nici prin Prahova si Constanta nu este taman bine. Cernica, Dobroiestii si Afumatii se lupta din greu cu viiturile si Bucurestii sunt la un pas sa redevina Atlantida. Iarasi a venit toamna, surprinzand tehnocratii cu nadragii in vine…

Hidrologii au emis o avertizare Cod rosu de inundatii, valabila in bazinele hidrografice Suhu si Geru, din judetul Galati. Noua bazine hidrografice din Moldova, Transilvania, Muntenia si Dobrogea se vor afla sub Cod portocaliu de inundatii pana azi dupa-amiaza, iar alte 15 bazine se vor afla sub Cod galben, pana diseara. Pompierii militari au actionat, in ultimele 24 de ore, pentru inlaturarea efectelor generate de ploile abundente inregistrate in opt judete – Buzau, Bacau, Constanta, Galati, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vrancea – si municipiul Bucuresti.

author avatar
Catalin Dumitrescu
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger