AcasăNewsRomania, subiect de stand-up comedy belgian

Romania, subiect de stand-up comedy belgian

Doamne, si cand credeam ca Europa chiar ne ia in serios! Doar ce am tinut capul de afis la Bruxelles, ba cu MCV-ul, ba cu balacareala europarlamentarilor care ne reprezinta cu cinste… injura de zor si cu spor Romania! De unde, Occidentul nu ne baga in seama si se distreaza pe seama noastra, isi face subiecte (proaste!) pe marginea obedientei si a naivitatii romanilor. Cazul furturilor de tablouri dintr-un muzeu (Rotterdam) e graitor.

Scriitoarea Mira Feticu plangand de fericire ca a gasit NIMIC

Avem locul. Rotterdam, Olanda. Intamplator, orasul si tara care tanjesc sa scoata Constanta de pe harta porturilor importante ale Europei. O coincidenta, evident! Avem subiectii. Niste romani parliti, genul de gainari si prosti, si ghinionisti, si creduli. Am zis si prosti? Am zis! Avem miza. Tablouri de milioane de euro, semnaturi celebre, picturi ravnite. Avem pana si fraierii, altii decat hotii. Astia-s ofiterii DIICOT. Obligati sa cerceteze, au scormonit Beneluxul, au intors pe dos Romania, au taiat Europa in lung si-n lat, bani de drumuri, de cazare, de mancare, deconturi peste deconturi. Munca, nene, nu gluma! Si avem si finalul. De stand-up comedy. D-ala ieftin, dar, na, ce vrem si noi, calitate belgiana? Asta-i oximoron, doar stie toata lumea ca nu exista asa ceva. Cica povestea tabloului de Picasso pe care l-au furat romanii din Rotterdam si l-au ascuns intr-o padure din Tulcea ar fi, de fapt, o farsa pusa la cale de doi producatori de teatru belgieni! Pac-pac, ce-am mai ras de prosti, cum ar zice Gigi Becali.

Televiziunea de stat batava anunta ca producatorii belgieni au ingropat la sfarsitul lunii o copie a picturii „Cap de Arlechin” in apropiere de Tulcea, apoi au trimis scrisori anonime in care anuntau unde este ascunsa o pictura celebra, furata impreuna cu alte capodopere acum sapte ani de la un muzeu din Rotterdam.  Scrisorile au ajuns la trei adrese din Olanda si trei din Romania, dar in plasa au cazut doar o romanca si prietenul ei. Cine-i  gutana? Una de-a mazgalit cateva pagini despre jaful pus la cale in 2012, ea a venit in tara impreuna cu un amic, a urmat instructiunile si a dezgropat pictura. Farsorii au povestit ca farsa este inspirata din piesa de teatru „Copia adevarata”, care a avut premiera saptamana trecuta la Anvers. In scenariu, personajul principal este un falsificator de tablouri.
Cu ce ramanem din povestea asta? Cu imaginea terfelita a Romaniei, cu o paguba incomensurabila de logistica (si nu numai) produsa DIICOT, cu mistoul belgienilor pe seama noastra. Dar, de, suntem in UE, la comun sunt si tepele, nu-i asa?

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
259 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger