AcasăNewsRomania sub nameti: Intarzieri pe aeroporturi si in gari din cauza ninsorilor...

Romania sub nameti: Intarzieri pe aeroporturi si in gari din cauza ninsorilor si a vantului

(foto: rtv)

Mai multe aeronave de pe Aeroportul Otopeni au inregistrat intarzieri, atat la decolare cat si la aterizare, de aproximativ o ora. CFR Calatori avertizeaza, de asemenea, ca s-ar putea ca trenurile sa aiba intarzieri, si atrage atentia ca circulatia feroviara se desfasoara in conditii de iarna.

(foto: rtv)

Purtatorul de cuvant al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a afirmat ca dificultatile aparute sunt „doar cateva situatii ivite din cauza conditiilor meteo nefavorabile”, insa nicio cursa nu a fost, deocamdata, anulata.

Iordache a mentionat ca o cursa de la Oradea nu a mai ajuns miercuri dimineata pe aeroport, deoarece nava care trebuia sa ajunga a fost redirectionata spre Timisoara, de unde se va intoarce in Bucuresti fara pasageri, urmand ca acestia sa fie adusi de la Oradea cu o alta cursa.

De asemenea probleme au fost si in Iasi, unde o aeronava care urma sa ajunga in Capitala miercuri dimineata nu a mai decolat din cauza unor probleme aparute la un senzor al aparatului de zbor. Pasagerii au fost coborati din avion si ar putea pleca spre Bucuresti cu urmatoarea cursa.

Purtatorul de cuvant al Aeroportului Otopeni a precizat ca se fac opertiuni de degivrare pe toate aeroporturile, acestea fiind motivul pentru care zborurile au intarzieri atat la decolare cat si la aterizare. „Plecand cu oarecare intarziere, desigur ca ajung cu intarziere la destinatie, chiar daca de multe ori pe durata zborului se recupereaza din timp”, a spus Iordache.

CFR Calatori anunta de asemenea ca, in urma avertizarilor meteo de ninsori si vant puternic, este posibil ca trenurile de pasageri sa aiba intarzieri, circulatia feroviara se desfasoara in conditii de iarna. Conducerea CFR Calatori roaga pasagerii ca, inainte de efectuarea calatoriei, sa se informeze despre evolutia starii vremii si sa solicite informatii despre eventualele intarzieri de trenuri la statiile CFR din Bucuresti si din tara, dar si la numarul de telefon 021/9521.

Codul galben de ninsori abundente si viscol, valabil pentru partea de sud a tarii si Moldova, espira miercuri la ora 12:00.

author avatar
Alina Costache
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger