AcasăNewsRomânia, sub bocancul lui Putin! Rusia blochează Deveselu - aduce S-400 la...

România, sub bocancul lui Putin! Rusia blochează Deveselu – aduce S-400 la graniță!

România începe să vadă și reversul medaliei parteneriatului strategic pe care îl are cu Statele Unite ale Americii. Instalarea unui scut antirachetă la Deveselu, în județul Olt, a deranjat Federația Rusă, însă abia acum vine răspunsul pe măsură – Moscova ripostează prin amplasarea temutului sistem S-400 pe granița României! Nu într-o țară NATO, firesc, ci în curtea sârbilor, bucuroși să primească rachetele Armatei Roșii, considerate cele mai avansate la momentul de față, pe segmentul apărării antiaeriene!

Oficial, Kremlinul a anunțat că Federația Rusă efectuează exerciții militare comune cu Serbia, drept pentru care a trimis în Balcani puternicul sistem S-400! Agenția RIA Novosti anunță că „flota” rusă deplasată în Serbia mai cuprinde și o baterie de sisteme de rachetă Panțîr, ceea ce înseamnă că asistăm la o premieră – niciodată rachetele Panțîr nu au mai fost folosite la un exercițiu militar dincolo de teritoriul Rusiei!

Belgradul, între banii Occidentului și tradiția pravoslavă

În Prezent, Serbia joacă destul de periculos într-un meci decisiv pe terenul diplomației. Belgradul are nevoie de banii Occidentului și caută căi de a se alătura Uniunii Europene, care este cel mai mare partener comercial al său.

În același timp, legăturile istorice pe care le are cu Rusia nu pot fi ignorate! Sârbii și rușii împărtășesc aceeași credință creștin-ortodoxă (dimpreună cu românii) și o sumedenie de alte tradiții pravoslave comune. În plus, de-a lungul campaniei de bombardament a NATO, dar mai ales după momentul atacului american din 1999, sârbii au fost ajutați intens de ruși, de aici și apropierea din ce în ce mai puternică între cele două țări.

Toată planeta cumpără armele Kremlinului

Testat pentru prima dată pe frontul sirian, sistemul S-400 a impresionat pe toată lumea, inclusiv surse din Pentagon lăudându-l în presa americană.

Nu-i de mirare că au început să curgă ofertele de cumpărare pentru acest sistem de apărare antirachetă. Vladimir Putin l-a scos la vânzare, iar mușterii au sărit cu banu’. Primul a fost Recep Tayyip Erdogan, care a primit deja S-400-le în luna iulie a acestui an. Este o adevărată lovitură dată de Moscova rivalilor americani – și-a amplasat rachetele în baza militară a celei de-a doua armate din NATO! Încântat de afacerea făcută, Erdogan a declarat recent: „S-400 este cel mai puternic sistem de apărare aeriană pe care îl putea avea Turcia, iar de acum încolo este îndreptat împotriva celor care vor să ne atace țara”.

Anul trecut, și India a făcut o comandă pentru acest sistem de apărare antiaeriană. Washingtonul s-a împotrivit și i-a amenințat pe indieni cu aplicarea unor sancțiuni dure, dar liderii de la New Delhi nu au ținut cont de avertisment, astfel că este așteptat ca Rusia să livreze în curând un S-400 și în acolo!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.907 afisari

11 COMENTARII

  1. Nu pe granița României îl amplasează, mă, băiete ci, eventual, LA granița cu România. Tu ai o problemă de exprimare când vine vorba de granițe.

  2. Oricum, Putin ne bate și aici (ca și sârbii, de altfel), ” granița ” având origine slavă. Cuvântul, desigur. 🙂

  3. Aoleu! Acum trebuie reorientat sistemul de la Deveselu? Totodată, americani au dat motiv rușilor să vină cu sistemele lor cât mai aproape de Centrul Europei.

  4. Of of of, toți neștiutori scriu articole tâmpite. S400 este un sistem de apărare sol aer, deci nu are de ce sa ne facem griji decât dacă vom ataca noi pe sârbi, ne vor ciurui avioanele și rachetele. Cat despre Pantir, autorul articolului habar nu are ce este, ar putea sa caute pe google înainte sa scrie. Pantir este un sistem de apărare antiaeriana care înglobează doua tunuri automate de 30 mm, un radar și niște rachete de mici dimensiuni. Acesta este folosit în apărarea împotriva rachetelor de cruaziera, elicoptere sau avioane pe o raza de acțiune scurta.

      • Rachetele de croaziera zboara la un bloc inaltime. E imposibil de detectat. Doar cu Awacs pe deasupra din timp si prin sistem de reactie de f mica inaltime or avioane f rapide interceptor care sa fie pe fele, f greu. Dincolo treci usor daca nu ataci decat decisiv apoi manevra rapida evaziva caci te demasti cand deschizi trapa de atac…

  5. Alea-s mucuri de tigari pe langa SAM si THAAD-ul pe care-l upgradeaza Nato la Defenselu si Patriotul Sua care il upgradeaza americanii nu e second hand, asa stiu. Sarbii sa-si vada de treaba ca si-au mai luat-o o data in barba de la Nato cand cu Kosovo. Daca erau destepti erau intregi, nu se isca razboi daca dadeau drepturi minoritare faceau parte din Ue in Schengen ca erau mai liberi ca noi in 90 si evident membri deplini in Nato.
    Iar ciufuti aia de slavi rusi sa nu mai incite cu ruginiturile lor. Ce dracu nu vad ca au numai rable si isi omoara savantii ofiterii si poporul? Cand cu Crimeea cand cu zapacitii aia de turci cand cu sarantocii de sarbi cand asi infometeaza natia. Asa de tare i-a tampit Lenin?

  6. Ma cum sa blochezi militar o tara ce are niste rachete defensive pentru altitudini superioare cu alte rachete defensive pentru altitudini inferioare? Voi ganditi o țâr?

  7. In Rusia mor mai multi rusi pe timp de pace decat in razboi. Ieri un soldat rus nemultumit de mancare si de armata domnului Putin a deschis focul in cazarma omorand alti 8 rusi si ranind o multime. Probabil domnul Putin nu stie.

  8. Vladimir ai vazut filmu ala rusesc superb Ostrovul? Ai vazut la un momentdat fiica celui ucis ajunge la calugar si o vindeca de demon, demon ce o aduce, dupa pierderea sotului in Marea Barents ce s-a inecat soldat fiind, la mantuirea prin iertare in fata spovedaniei a personajelor principale. Calugarul care a tras in prietenul lui si prietenul lui care de fapt nu murise dupa 30 de ani de la impuscare ajung sa fie intalniti ca in miracolul tortionarului roman mort ce iese din cavou se duce si se spovedestela un preot hah ha ha ce erea tortionatul cu care se impaca dupa 40 de ani HOHoh.. Cum lucra Mantuitorul.. . Deia nu e bine sa omori sau sa faci avort ca e tot crima. Asa ca filmul educa sa nu faci crima ca nu o poti duce! Atentie la ce faci Vladimir. Dumnezeu inregistreaza tot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...

S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă

Campanie electorală "murdară" în SUA. S-au scos armele "grele". Donald Trump l-a numit din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas,...
proger