AcasăNewsRomânia, sub APE! Case inundate, maşini luate de viitură, oameni scoşi de...

România, sub APE! Case inundate, maşini luate de viitură, oameni scoşi de pompieri pe braţe! (VIDEO)

inundatii apeRomânia, sub APE! Case inundate, maşini luate de viitură, oameni scoşi de pompieri pe braţe!

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. Mai multe gospodării din județele Vâlcea, Prahova și Mehedinți au fost inundate în urma ploilor abundente. Pompierii militari au intervenit cu pompe pentru evacuarea apei din curți.

Vremea rea a creat probleme, în ultimele 24 de ore, în 21 de localităţi din 10 judeţe. Cel mai grav afectat este județul Prahova, unde s-a produs o surpare de teren în Sinaia din cauza eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case.

Dâmbovița a iesit din matcă

Tot ca urmare a precipitațiilor abundente, râul Dâmbovița a iesit din matcă în localitatea Gheboieni și a inundat un teren de sport, trei grădini și DJ 702B pe o distanta de circa 200 de metri.

Pompierii au intervenit pentru a scoate o mașină care a intrat în șanț și au evacuat două persoane din vehicul. Două mașini au fost surprinse de o viitură puternică în comuna dâmbovițeană Tătărani. Din fericire, șoferul și pasagerii s-au salvat la timp. Partea bună este că nu s-au înregistrat victime.

Cel mai grav afectat a fost județul Prahova, în Sinaia, unde s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude.

Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun pentru alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte„, a transmis IGSU.

author avatar
Andrei Ștefan
398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger