AcasăNewsRomânia ştirbă

România ştirbă

Românii se duc în vizită la dentist de …0,4 ori pe an. Mai deloc, adică. Împărţim acest clasament al delăsării cu ciprioţii şi danezii, fiecare cu mai puţin de 0,5 consultaţii pe an.

Nu-i o consolare, jumătate dintre români îşi pierd dinţii înainte de a împlini 20 de ani, 19% dintre ei nu se spală pe dinţi nici măca o dată pe zi, iar 30% şi-au pierdut toţi dinţii, de trei ori mai mult decât media Uniunii Europene. Am ajuns europenii cu cei mai puţini dinţi în gură, iar în mediul rural e dezastru – aproape 80% din populaţie are dinţii stricaţi. La polul opus, olandezii sunt pe primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de vizitele la dentist, cu o medie de 2,8 consultaţii pe an. În cazul României, numărul de consultaţii la dentist pe cap de locuitor a rămas neschimbat în 2017, comparativ cu 2016, la 0,4 consultaţii pe an. În rândul statelor membre, doar în Cipru se înregistrează un număr de consultaţii la dentist mai mic decât în România, cu 0,12 consultaţii în anul 2017, arată Eurostat. La niveul UE, numărul mediu de consultaţii la dentist este mai mic decât numărul mediu de consultaţii la un medic acreditat. Ungurii şi slovacii au făcut, în medie, 10,9 vizite pentru consult, Ungaria şi Slovacia fiind de altfel singurele state membre în care se înregistrează valori mai mari de 10 vizite pe an. Românii se situează pe ultimele locuri şi când vine vorba de numărul mediu de consultaţii la un medic acreditat pe parcursul unui an, cu o medie de cinci vizite în anul 2017. În urma românilor se situează doar finlandezii (4,4 vizite pentru consult la un medic acreditat), danezii (4,3 vizite), suedezii (2,8 vizite) şi ciprioţii (2,1 vizite).

author avatar
Andrei Coman
172 afisari

4 COMENTARII

  1. Trebuie facut ceva. Plang de mila batranii. Ar trebui date vouchere de stomatologie pe an. Cumva sexagenari – octogenari+ 1400 an. Prescolari preadolescenti gratis. Tineri pana in 40 o plomba voucher an. Adulti 40-60 an 2 vouchere an. E jenant. Dentistul la terminarea lucrarii sa immaneze gratis periuta si pasta adecvata danturii.

  2. Resurse in cercetare la nivel mondial in cercetare stomatologica. Pastele ce se fac dupa 100 de ani de tehnologie e fractie Galenica la picior din lemn. Nu combat nici nu conserva doar previn pt 2-3 ore 2-3 boli din 30 de boli stomatologice minim. Eu folosesc pe an 5 paste diferite undeva la 10 paste iau pe an si tot pe atatea ape de gura si abia acopar 20 de boli deci am si eu inca probleme mici dar am. Cam asta e cercetarea voastra.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger