AcasăNewsRomania si alte cinci state din afara zonei euro vor sa participe...

Romania si alte cinci state din afara zonei euro vor sa participe la noul acord fiscal al UE

Tarile din zona euro si alte sase state din afara blocului monetar, printre care si Romania, vor incheia, pana in luna martie, un tratat interguvernamental care vizeaza consolidarea si intregrarea fiscala puternica la nivelul UE.

Acordul presupune in principal reglementari fiscale pentru echilibrarea bugetelor si coordonarea politicii economice la nivel european, potrivit comunicatelor transmise de Consiliul Uniunii Europene dupa discutiile de joi de la summit-ul de la Bruxelles.

„Unele masuri descrise (adoptate la summit – n.r.) pot fi implementate prin legislatie secundara. Sefii de stat sau de guvern din zona euro considera ca unele masuri ar trebui incluse in legislatia primara. Pentru ca nu s-a ajuns la unanimitate intre statele membre UE, s-a decis sa le adoptam printr-un acord international care va fi semnat in martie, sau mai devreme. Obiectivul ramane sa includem aceste chestiuni in tratatele Uniunii cat mai urgent. Sefii de stat sau de guvern din Bulgaria, Danemarca, Letonia, Lituania, Polonia si Romania si-au exprimat intentia de a se alatura procesului. Sefii de stat sau de guvern din Cehia si Suedia isi vor consulta parlamentele inainte de a lua o decizie”, se arata intr-un comunicat al Consiliului.

Angela Merkel: „Rezultatul bun al summitului va permite euro sa isi recastige credibilitatea”

Liderii UE au ajuns la un acord. Iata pactul bugetar care va consolida zona euro!

Sarkozy: „Noul acord UE, incheiat de 17 state din cauza refuzului Marii Britanii”

author avatar
Ciprian Purice
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger