AcasăNewsRomânia și-a vândut toată producția de energie pe 2022, iar acum cumpără...

România și-a vândut toată producția de energie pe 2022, iar acum cumpără mai scump. Marcel Ciolacu aruncă bomba

energieRomânia și-a vândut toată producția de energie pe 2022, iar acum cumpără mai scump. Marcel Ciolacu aruncă bomba

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că România și-a vândut întreaga producție de energie electrică pentru acest an, iar acum statul trebuie să o cumpere mai scump, pentru a-și asigura necesarul de consum.

Ciolacu chiar a afirmat că prețurile la care s-a vândut energia ar fi și de 10 ori mai mici decât cele la care se cumpără, ceea ce ar justifica propunerea PSD de plafonare.

Marcel Ciolacu afirmă că România plătește de 10 ori mai scump

Marcel Ciolacu denunţă „specula băieţilor deştepţi din energie”.

„S-a făcut o mare tâmpenie: s-a vândut toată energia pe anul acesta. ()Deci, trebuie o reglementare, de o semi-reglementare, cel puțin pe zona casnică și nu aș dori să ajungem la un conflict în interiorul Coaliției. Trebuie o reglementare a preșului, mai ales că putem acoperi din producție proprie. Am vândut energia cu 200 -300 de lei, iar acum se vinde cu 2.000-3.000 de lei.

Pe producători, pe care poate că-i costă producția 100 de lei și vând cu 400 de lei i-am supraimpozitat cu 85%, iar pentru cei care vând de la 400-500 de lei la 2.000-2.500 de lei nu există nicio reglementare. Pe acest segment trebuie o serie de măsuri, nu supraimpozitarea, că ar fi ca și cum am lua dintr-un buzunar și am pune în altul.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD cere soluții de urgență

Cea mai mare urgență e să găsim soluții la criza din energie, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, iar soluția trebuie să vină până la rectificarea bugetară.

„Trebuie venit cu o soluție până se face rectificarea. Avem trei soluții. Vrem să le detaliem în ședința de coaliție. Cea mai mare urgență e să găsim soluții la criza de energie, predictibile cel puțin până în 2025. Putem să venim cu o reglementare pe un an de zile”, a spus Ciolacu.

author avatar
Andreea Vlad