AcasăNewsRomânia şi-a scos flota de apărare pe Marea Neagră. 1000 de militari...

România şi-a scos flota de apărare pe Marea Neagră. 1000 de militari simulează defensiva în cazul în care suntem atacaţi

flota marea neagraRomânia şi-a scos flota de apărare pe Marea Neagră. 1000 de militari simulează defensiva în cazul în care suntem atacaţi

Forţele Navale Române au anunţat, marţi, organizarea a două exerciţii în următoarele zece zile, unul pe mare şi unul pe Dunăre, iar la acestea vor participa peste 950 de militari şi 13 nave.

Exerciţiul “Tomis 22” are loc în Marea Neagră, iar „Danube Protector 22”, pe Dunăre, în nordul Dobrogei.

Flota a scos tot ce are mai bun pe Marea Neagră

Trei nave militare maritime, șase nave de luptă fluviale, patru nave auxiliare, două dispozitive mobile de lansare rachete de coastă, un elicopter Puma Naval, un detașament de scafandri de luptă (EOD) și o companie de infanterie marină de la Babadag sunt structurile din Forțele Navale care participă la două exerciții militare întrunite în zona spațiului naval românesc, maritim și fluvial. La acestea se adaugă și forțe terestre.

Forţele Navale Române desfăşoară, concomitent, în perioada 28 martie – 8 aprilie, două exerciţii întrunite, pentru creşterea nivelului de interoperabilitate dintre structurile de forţe participante, precum şi pentru dezvoltarea procedurilor operaţionale de asigurare a securităţii spaţiului naval (maritim şi fluvial) al ţării noastre.

Totodată, conducerea Statului Major al Forţelor Navale a dispus măsuri suplimentare de supraveghere a zonei maritime de responsabilitate, în vederea creşterii vitezei de reacţie pentru combaterea pericolului de mine din Marea Neagră”, au anunţat Forţele Navale.

950 de militari vor simula apărarea ţării

Peste 950 de militari îşi vor sincroniza acţiunile de instruire, conform unui scenariu fictiv de respingere a unei agresiuni asimetrice la gurile de vărsare ale Dunării şi în zona costieră a României.

În timpul desfășurării Exercițiului „Tomis 22”, specialiștii de la Centrul de Instruire, Simulare, Evaluare și Jocuri de Război al Forțelor Navale și de la Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu” vor evalua pachetul de forțe navale ale României „Gata de acțiune” care va face parte din Forța de Răspuns a NATO în anul 2023 (NATO Response Force 23 – NRF 23)”, conform Forţelor Navale.

author avatar
Andrei Ștefan
344 afisari

5 COMENTARII

    • A scos si Submarinul Delfinul. A fost remorcat pana in larg sa se sperie dujmanii! Ha ha ha! Ala nu a avut decat 2 torpile de exercitiu.

  1. Bai Dankule, tu vrei ca rusnacii aia salbatici sa moara de ras, sau cum ? Se pare ca asta e tactica ratatilor astia de Ciukalau si Danku, cei 2 frati Petreus al industriei apararii neamului prost din Bukalistan !! Ha ha ha 🙂 Bai, daca continuati asa, chiar ca o sa se rasgandeasca rusnacii aia salbatici, o sa zica ceva de genul: Domnule, noi nu mergem in vizita prelungita pe la aia, ca sunt cam nebubi de felul lor, le place sa faca tot felul de glume proaste, acum cand lumea e in pragul WW3, ei se ocupa de giumbuslucuri, e clar ca nu te poti baza pe ei, asa ca trecem mai departe, in Bulgaria si Grecia !! Ha ha ha 🙂 Bai Dankule, mai fa din astea, si a-ti castigat razboiul !! Nu te lasa, acum e timpul vostru !! Ha ha ha 🙂 Bai, multumim pentru circul gratuit oferit la tembelizor, dar vezi ce faceti cu adunatura voastre de 5.5 milioane de vaxxinati in cap si in vene, ca toti drogatii, ca deja se pare ca incep aia sa o ia pe ulei, vezi ce se intampla daca nu bagati in aia si doxa 4 in cap, incep sa faca tot felul de miscari bruste pe frontul de est !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger