AcasăNewsRomania se calca pe bombeuri

Romania se calca pe bombeuri

Iohannis e vesnicul spectator in loja de lux a Romaniei: m-ati ales presedinte, ce vreti mai mult de la mine?

Oricate staruinte s-ar depune, avansul spre starea de normalitate tot utopie ramane. Si cine sa faca efortul de a identifica normalitatea? Partidele sunt ocupate cu datul la glezne, zi de zi, in Parlament. Liderii nu-si vad capul de conferinte de presa  unde vorbesc nimic. Asta, daca nu-si lasa rand la DNA, unde procurorii ii cerceteaza pentru fapte care nu s-au petrecut. SRI are normalitatea lui, care nu se pupa decat cu cea a Statului Paralel. Iar a lui Iohannis, tot pe aici. Cinic si cu aere de plictiseala, trimite tuturor acelasi mesaj din spatele zambetului arogant: m-ati ales presedinte, ce vreti mai mult de la mine?

Iohannis e vesnicul spectator in loja de lux a Romaniei m ati ales presedinte ce vreti mai mult de la mine

A existat o vreme cand toata lumea avea proiecte in cap si pe hartie. Din zece, macar trei erau bune. Din trei, macar unul se putea pune in practica. Iar din asta, macar jumatate daca se realiza, Romania ar fi aratat altfel. Nu atat de bine pe cat s-ar fi putut, dar cel putin se marca un inceput. Insa noi am avut grija sa ne mocirlim in scandaluri, sa ne turnam golaneste pe la ambasade si sa ne injuram in fata UE.

Republica Dragnea & Co

Candva vesela si optimista, acum Romania arata de parca cineva ar fi dat peste ea cu niste prafuri speciale. Orase care nu mai zambesc, blocuri cenusii, strazi amortite in mizerie si oameni imbracati in haine ca de doliu. Perspective inguste. Nimic nu mai seamana cu ce s-a promis in ultimii 20 de ani. Cel putin 20 de ani. E de ajuns sa rasfoiesti putinele ziare ramase ca sa constati cum Romania merge impiedicat.

Dragnea modifica <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> pana cand va ajunge sa transforme Romania in societate cu actiuni la purtator

Se calca pe bombeuri aproape la fiecare pas. De saptamani intregi pluteste o stare de tensiune apasatoare, de parca ar incepe vreun razboi. Singurul subiect este Dragnea, de parca tara s-ar numi „Republica Dragnea si asociatii”.  Una in care asociatii se cearta pe actiuni.

Tradarea la PSD

Demiteri, sanctiuni, modificari de structura, pleaca aia si-i aducem pe astialalti, saptamani pierdute in vorbe degeaba. Liderul PSD este convins ca tara este direct interesata de schimbarile lui din partid. Si mai crede si ca va convinge lumea ca schimbarile astea sunt facute pentru ca romanii sa o duca mai bine. Pe dracu’! Numai prostii mai pot crede ca, numindu-si un om la Constanta, moldovenii au mai multe locuri de munca, iar oltenii devin mai bogati. In realitate, Dragnea – si nu o va recunoaste niciodata – isi intareste pozitia in partid, de teama unor poli de putere care l-ar putea rasturna din varful piramidei. Ignorantul nu stie ca pentru tradare nu e nevoie de tradatori de elita, ci doar de tradatori. Duce PSD lipsa de asa ceva? Eu nu cred.

Sa ne facem ca facem

Calca pe bombeuri Romania, spuneam. Are treaba cu achitarea lui Orban. Sa fie sanatos. Cu protestele tolerate pe nervii oamenilor. Cu declaratiile raxboinice ale lui Ponta. Cu uitatul in gura lui Cozmin Guta, unul de mi se pare mai degraba analist de manele, ca de aia imi si vine sa-i spun asa. Cu racelile lui Coldea inaintea audierii. Cu petitia pentru sustinerea Codrutei Kovesi. Cu porcul penal taiat de Craciun. Romania, insa, nu are treaba cu cresterea marlaneasca a preturilor pe toate plajele de consum. Cu salariile marite spre minus. Cu pensiile  la care acum se fac simulari, iar in vara sau la anul se vor simula si simularile. Nu are treaba nici cu miliardele cheltuite pe inarmare, desi nimeni nu da semne ca are chef sa ne atace. Nu are treaba, de asemenea, cu politicile regionale din care altii stiu sa-si traga banii. Si nici cu UE nu are treaba, lasand-o sa tropaie cu bocancii murdari pe presurile noastre curate.

Mai bine in tenisi

Reactiile oficiale ale Romaniei dupa vizita lui Timmermans ne descalifica in raport cu alte natiuni. Cu un Dragnea care se opune mascat revocarii Codrutei Kovesi te intrebi daca mai are rost sa sustii cauza. Sau daca omul e normal la cap. Eu, unul, m-am plictisit de genul asta de personaj – pretins personaj – care vrea sa rezolve altul pentru el, pentru ca inca mai are de negociat propria libertate. Nici ipotetica suspendare a lui Iohannis nu-i suna bine. Ii incurca rau socotelile. Venim in cap si pe nimeni nu deranjeaza. Pe Dragnea, nici macar. Candva in tenisi, ne simteam bine si eram mai veseli. Acum, ne calcam pe bombeuri cu pantofi de lux in picioare.

author avatar
Valentin Boeru
2.611 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger