AcasăNewsRomânia se asigură că e blindată în faţa pericolului numit Rusia. Klaus...

România se asigură că e blindată în faţa pericolului numit Rusia. Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, mişcare de ultim moment (VIDEO)

iohannis-ciucaRomânia se asigură că e blindată în faţa pericolului numit Rusia. Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, mişcare de ultim moment

Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au mers duminică la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, din Constanța. La Mihail Kogălniceanu a fost şi ministrul francez al Apărării, Florence Parly, care s-a întâlnit cu militarii trimişi de Franţa în ţara noastră.

Preşedintele statului le-a transmis românilor că ţara noastră are garanţii de securitate.

Apărarea NATO pe flancul estic s-a întărit

Faptul că dumneavoastră sunteți aici le va da românilor și mai multă încredere că, indiferent de evoluțiile din perioada următoare, România beneficiază de garanții de securitate și de protecție ca niciodată în istoria sa”, a spus Iohannis, care a vizitat Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de premierul Nicolae Ciucă și ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly.

Președintele a mulțumit aliaților din NATO pentru suplimentarea prezenței militare în România.

Țara noastră va continua demersurile pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră, prin dislocarea de forțe aliate și prin constituirea accelerată a Grupului de Luptă din România”, a spus Iohannis, reafirmând că bugetul pentru cheltuieli militare va crește la 2,5% din PIB.

Francezii, scutul de apărare a valorilor euroatlantice

Prezența dumneavoastră pe teritoriul României reprezintă expresia cea mai concretă a coeziunii și unității aliate, în efortul nostru colectiv de a asigura o prezență înaintată robustă în cadrul posturii de apărare și descurajare a NATO pe Flancul Estic.

Alături de colegii voștri, militarii români, sunteți scutul de apărare a valorilor euroatlantice care ne unesc și ne inspiră: democrația, respectarea drepturilor omului și statul de drept. Împreună, uniți, vom apăra aceste principii și valori”, a mai spus Klaus Iohannis.

author avatar
Andrei Ștefan