AcasăNewsRomania s-a umplut de bani falsi!

Romania s-a umplut de bani falsi!

De parca nu aveau destule belele pe cap, acum romanii nu se mai pot bucura nici de banii, multi sau putini, pe care ii primesc. Cel putin nu inainte de a-i verifica minutios, pentru a nu cadea victime retelei de falsificatori care a bagat deja panica intre taximetristi si vanzatoare.

Falsurile de 200 de lei sunt plasate pe Litoral

Si asta pentru ca, in ultima vreme, a explodat pur si simplu numarul plangerilor penale cu privire la aparitia bancnotelor false, cele mai multe dintre acestea fiind cele de 100 de lei, in Bucuresti, si cele de 200 de lei, in Constanta si in statiunile de pe Litoral.

„Tepe” date in noapte

Bancnote false de 100 de lei au aparut in Capitala

Din informatiile intrate in posesia noastra, primele cazuri au aparut in urma cu aproximativ doua luni, cand mai multi taximetristi care lucrau de noapte s-au trezit, la iesirea din cursa, ca au fost „tepuiti” de clientii care le-au dat bancnote de 100 de lei pentru achitarea unor curse suspect de scurte. Si, cu toate ca victimele nu doar ca si-au anuntat colegii sa se fereasca de clientii grabiti si sa verifice atent banii primiti, ba chiar au si depus plangeri penale, faptuitorii nu au fost inca prinsi de oamenii legii.

Deghizati in turisti

Mai mult, fenomenul a capatat amploare. Astfel ca, mai nou, odata cu deschiderea sezonului estival, si in localitatile de pe Litoral s-au inmultit ingrijorator numarul cazurilor asemanatoare. Difera doar modul de operare, plasatorii de bani falsi facand pe turistii grabiti si folosind, spre deosebire de Capitala, bancnote de 200 de  lei. In disperare de cauza, tot mai multi comercianti isi dau unii altora seriile banilor cu care au fost „tepuiti”, pentru a se putea feri pana la retinerea falsificatorilor. Ceea ce, tinand cont de numarul mare de membri ai retelei implicati in plasare, este de-a dreptul inevitabil.

author avatar
Toni Matei
4.565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger