AcasăNewsRomania rupe Uniunea Europeana in doua

Romania rupe Uniunea Europeana in doua

Socialistul Manuel Valls apara Romania in „meciul” cu Bruxelles

Statele Unite ale Europei sunt deocamdata tot la nivel de „proiect”. In fapt, fiecare stat membru isi vede de-ale lui, socialistii cu socialistii si… restul!

Socialistul Manuel Valls apara Romania in „meciul” cu Bruxelles

Nu exista un mecanism real de constrangere a guvernelor statelor membre sa se conformeze cerintelor Uniunii, asa ca se recurge la declaratii mai mult sau mai putin amenintatoare.

„Franta impartaseste aceleasi valori cu Romania”

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a subliniat, cu ocazia vizitei ministrului  Administratiei si Internelor, Ioan Rus, ca Franta sustine Romania in procesul de aderare la spatiul Schengen, in doua etape, conform calendarului asumat. Mai mult decat atat, in timp ce Comisia Europeana se straduieste, si reuseste, sa fie cat mai dura fata de Romania, Valls declara ca analizeaza posibilitatea ridicarii restrictiilor de pe piata muncii din Franta pentru lucratorii romani! Si ca sa fie si mai clar, ministrul francez de Interne a subliniat ca „Romania poate conta pe sprijinul Frantei in dosarele europene si cooperarea dintre cele doua state in acest domeniu, deoarece impartasim aceleasi valori si obiective”.

Cu ochii pe Romania ca pe butelie

Insa, prin criticile dure emise in raportul privind MCV pentru Romania, Comisia Europeana  compromite eforturile Bucurestiului si Sofiei de a adera la spatiul Schengen, permitand Olandei, principalul oponent fata de extinderea Schengen, sa-si consolideze motivele pentru care se opune acestei integrari. Analistii politici din Europa si SUA urmaresc meciul de „box” dintre UE si Romania, studiind mecanismele de nefunctionare ale uniunii. Este un experiment interesant pentru politicienii globalisti, care observa cum se leapada socialistii de principiile unei uniuni, cand „valori” particulare o cer. Pana una, alta, Romania a fost plasata sub supraveghere intensa, cu o lista precisa de cerinte a caror punere in aplicare va fi evaluata de Bruxelles la sfarsitul anului. No bine!

author avatar
Adina Mutar
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger