AcasăNews"Romania, rulota tiganeasca". Vezi cui ii apartine afirmatia!

„Romania, rulota tiganeasca”. Vezi cui ii apartine afirmatia!

„Am simtit ca m-am intors cu 100 de ani in urma. Era ca intr-o rulota tiganeasca“, asa a scris, intr-un articol, Nick Maes, un jurnalist britanic de la cunoscuta publicatie „Daily Mail”, dupa ce s-a intors dintr-o excursie in Maramures.
Jurnalistul britanic sustine ca s-a simtit in Romania ca si cum s-ar fi intors in urma cu 100 de ani: „Am crezut ca m-am intors cu 100 de ani in timp cand m-am intalnit cu patru ciobani care mulgeau oile sub un umbrar. Camera in care am fost cazat avea draperii si fete de perna viu colorate, ceea ce a facut sa ma simt ca intr-o rulota tiganeasca”, a scris britanicul in articolul Daily Mail.

Nick Maes a ramas impresionat de faptul ca printul Charles si-a cumparat o proprietate intr-o localitate in care nu locuieste nicio celebritate.
El a apreciat in schimb ospitalitatea romanilor. I-a placut ca maramuresenii sunt foarte ospitalieri si te servesc cu orice vrei. „Ciobanii au venit la mine cu branza adevarata, m-au invitat sa luam pranzul impreuna: am mancat sarmale, gogosi si am baut palinca de mere, specific locala. Oriunde m-am dus am fost primit cu ospitalitate”, a spus jurnalistul.

2.053 afisari

1 COMENTARIU

  1. Of, of, of şi vai de ţarâ!ar fi spus probabil cronicarul. Vezi bine că reporterul era analfabet şi anacronic.De ce?Pentru că el nu are de unde să ştie ce sunt acele draperii, deşi ar fi putut studia înainte de a veni în România, este absolut nediplomatic să-ţi spui părerea asupra unui lucru pe care nu-l înţelegi, el este obişnuit cu hamburgeri, şi spune”ţăranul a venit la mine cu brânză adevărată”desigur se simte ca acum 100 de ani pentru că la ei oile şi animalele se cresc industrial, se mulg industrial, iar oile pasc pe păşunile întreţinute cu îngăşăminte chimice, oile pasc pe parcele delimitate cu garduri prin care trece curent electric de o anumită intensitate, iar câinii nu-şi au utilitatea.În cele câteva rânduri sunt chiar şi elogii aduse locurilor pe care le-a vizitat, greşeala este în minţile românilor care s-au şi repezit să comenteze ţara cea de c…t etc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger