AcasăNewsRomania ramane fara copii si fara muncitori

Romania ramane fara copii si fara muncitori

In 2060, numarul varstnicilor se va dubla

Daca natalitatea va scadea in continuare in tara noastra, iar romanii vor continua sa plece pe alte coclauri ca sa traiasca decent, Romania va ajunge un stat de mosi si babe.

In 2060, numarul varstnicilor se va dubla

In urmatoarele decenii, numarul persoanelor in varsta, adica cei peste 64 de ani, se va dubla, iar populatia apta de munca se va reduce cu o treime. Acesta este viitorul demografic al Romaniei, descris statistic de Comisia Europeana.  Calculul de la Bruxelles arata ca, pana in 2060, populatia Romaniei ar putea scadea cu pana la cinci milioane de locuitori, in primul rand din cauza ratei negative a natalitatii.

Cifrele Comnisiei Europene pentru Romania vorbesc de la sine.  In prezent, in tara traiesc 3,2 milioane de copii cu varste intre 0 si 14 ani, iar in 2090 vor fi doar doua milioane. Cei apti de munca, cu varste intre 15 si 64 de ani, in prezent isumeaza 15 milioane de persoane, iar peste 50 de ani vor mai fi doar noua milioane. In fine, cei care au acum au varste de peste 64 de ani sunt in numar de trei milioane, iar in 2060 vor fi sase milioane, carora nu se stie cine le va mai plati pensiile.

author avatar
Arpad Dobre
901 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger