AcasăNewsRomania poate intra din nou in recesiune

Romania poate intra din nou in recesiune

Jeffry Franks banuieste ca politicul ar fi vinovat de incetinirea reformelor

Seful misiunii FMI in Romania nu se dezice. La fiecare interventie, Jeffrey Franks nu uite sa strecoare si o predictie negativa privind economia tarii noastre.

Jeffry Franks banuieste ca politicul ar fi vinovat de incetinirea reformelor

Vestea rea de aceasta data are legatura cu recesiunea, in care noi, romanii, avem toate sansele sa reintam, incepand de anul viitor.”Au crescut riscurile ca Romania sa reintre in recesiune in 2012, insa pe moment nu exista nici un risc semnificativ de revenire a contractiei. As spune, mai degraba, ca riscul este ca avansul economic sa incetineasca”, a afirmat Jeffrey Franks, precizand si ca FMI va revizui prognozele tarii noastre, din cauza tensiunilor externe.  „Cu singuranta ca ne vom revizui in scadere cifrele pentru 2012, estimarea noua va fi sigur sub 3,5%. Vom face aceasta evaluare cu ocazia vizitei din octombrie”, a mai spus seful misiunii FMI. Totodata, acesta a aratat ca reformele din Romania au incetinit in ultimele trei luni, exprimandu-si ingrijorarea ca la mijloc ar fi vorba de “anumite presiuni politice”.

Fondurile UE, colac de salvare

De asemenea, o alta prognoza marca FMi, facuta de aceasta data de directorul general adjunct David Lipton, arata ca Romania cu greu va atinge tinta de deficit in 2012. “Indeplinirea obiectivului de deficit pentru anul urmator (de 3% – n.r.) ramane dificila. Sunt necesare masuri mai ample pentru a asigura sustenabilitatea sectorului sanatatii. Este nevoie, de asemenea, de progrese mai rapide pentru a imbunatati capacitatea Romaniei de absorbtie a fondurilor UE. O reforma mai ampla a companiilor de stat – impreuna cu reglementari mai bune si o politica de preturi orientata catre piata – vor fi esentiale pentru a creste eficienta economica si pentru a sustine dezvoltarea”, a sustinut Lipton.

author avatar
Adelina Ionicel
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger