AcasăNewsRomania plateste 162 de milioane de euro catre FMI. Victor Ponta: "Achitam...

Romania plateste 162 de milioane de euro catre FMI. Victor Ponta: „Achitam datoria facuta de Basescu”!

Romania va plati, luni, 162 de milioane de euro catre Fondul Monetar International, suma ce reprezinta o mica parte din imprumutul stand-by contractat in 2009.

Romania are de rambursat in 2015, catre Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala suma totala de 1,86 miliarde de euro.

Cea mai mare parte din aceasta suma a fost achitata, deja, pe 1 ianuarie, respectiv 1,55 miliarde de euro catre Uniunea Europeana.

In intervalul 1-5 februarie s-au mai platit rate in valoare totala de sapte milioane de euro catre Banca Mondiala si FMI, iar luni, reprezentantii Ministerului Finantelor Publice trebuie sa mai vireze in contul FMI suma de 162 de milioane de euro.

Informatia nu l-a lasat rece pe premierul Victor Ponta, care a sarit direct la gatul lui Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, cel care a si semnat pentru imprumutul de aproape 20 de miliarde de euro contractat de Romania in 2009.

„Cum munca si sacrificii, noi toti romanii achitam datoria facuta de Traian Basescu si PDL-ul lui in perioada 2009-2010”, a fost mesajul transmis de premierul Victor Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger