AcasăNewsRomânia, paralizată. Haos în ministere și în instituții

România, paralizată. Haos în ministere și în instituții

Ministrul Muncii nu crede că viitorul Guvern va continua măsurile sociale ale PSD

Activitatea ministerelor și a instituțiilor publice a fost pur și simplu paralizată după votul moțiunii de cenzură. Miniștrii PSD merg încă la birouri, dar nu mai pot lua decizii. În instituțiile publice, anunțul că vor fi concedieri în masă a instalat un haos general, care a blocat activitatea acestora.

Ministrul Muncii nu crede că viitorul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagguvern title=Guvern data wpil keyword link=linked>Guvern<a> va continua măsurile sociale ale PSD

”Venim la birou ca să facem bilanțurile și procesele verbale de predare”, spun miniștrii încă în funcție ai Guvernului Dăncilă. Și asta pentru că, potrivit legii, după demiterea prin votul Parlamentului, Guvernul este unul cu puteri limitate, fără capacitatea de a emite ordonanțe sau hotărâri și, mai concret spus, fără capacitatea de a guverna. ”Ordonanță de urgență nu mai putem da, mai am câteva ordine de ministru în transparență decizională, am o ordonanță de urgență care are toate avizele, dar pe care o să o las în procesul verbal de predare, pentru rezolvarea problemelor celor care au lucrat în întreprinderile de prospectare și exploatare geologică. Mai sunt niște categorii de hotărâri de guvern pe care trebuie să le discutăm cu Ministerul Justiției, să vedem dacă sunt de utilitate publică și dacă pot face obiectul legal și constituțional să intre în Guvern. Suntem un guvern cu puteri limitate și nu putem emite hotărâri care fac obiectul unor politici economice și sociale”, ne-a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Termenul de ”guvern de tranziție” nu există

Partidele care au votat moțiunea de cenzură nu vor, cu adevărat, să vină la guvernare, susține ministrul Muncii, Marius Budăi. ”Trebuie să își pună guvernul și să treacă la treabă, că dacă ei se lasă moale, poate ei sunt cei care nu vor să-și treacă Guvernul. Cum au găsit 238 de voturi la moțiune, nu-i împiedică nimic acum să mai facă un CDR 2. Să treacă la treabă și să-și asume, nu numai la nivel declarativ. Personal, îi suspectez că nu vor să vină la guvernare . Senzația mea este că nici ei nu știu ce au urmărit, au urmărit doar fără PSD în țară, adică probabil o să ne pună la zid și o să ne execute, la propriu. Altfel, nu știu cum să interpretez declarația lui Iohannis. Ei au vrut să facă un scandal în campanie și acum s-au trezit cu problema asta și trebuie să o rezolve, dar să vedem cum o rezolvă că așa, cu guvern de tranziție, nu prea se poate. Nu există denumirea în Constituție nici de <<guvern de tranziție>>, nici <<guvern interimar>>, nici <<guvern demis>>. Există guvern cu atribuții depline sau guvern cu atribuții limitate. Ce înseamnă guvern de tranziție?Adică am blocat țara numai ca să se organizeze trei alegeri”, a mai afirmat Marius Budăi, ministrul Muncii.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.681 afisari

5 COMENTARII

  1. Toa..șe .. laso mai moale . Nu simți că ți se umflă capul când începi să spui ”adevăruri” . îNAINTE DE A VĂ RADE LIBERALII AI AVUT TOT TIMPUL SĂ TERMINI RECALCULĂRILE PENSIILOR DAR NU AI FĂCUTO !!! Marș la Moscova !!!!

    • Bai criminali de la 1907,bai fochisti la Colectiv ,nu va e rusine Asa ati facut si cand l ati pus pe Barbita Constantinescu Ati lasat in urma voastra parjol si secatuiala bai spurcaciuni sinistre Bai nazi imputiti

  2. Aveti grija ce postati aici, asta e un site dedicat PSD.
    Nu vedeti ce stiri dau astia, toate sunt in favoarea PSD,
    saracii de ei, cei nelasati sa-si duca „treaba” pana la „capat”.
    (Adica pana nu mai rasare Luna pe cer…)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger