AcasăNewsRomânia, o ţară aproape BLOCATĂ după ce ne-a lovit vortexul polar: şosele...

România, o ţară aproape BLOCATĂ după ce ne-a lovit vortexul polar: şosele închise, cursuri suspendate și localități fără curent electric!

Vortexul polar a ajuns şi în România. Cu ger, zăpadă şi temperaturi de -20 grade Celsius. Zăpada groasă depusă pe carosabil și vizibilitatea scăzută au îngreunat circulația, în special în Moldova.

Trei drumuri naționale au fost închise circulației, iar pe altele au fost impuse restricții de tonaj. În județul Iași, toate școlile vor fi închise marți.

Oameni, blocaţi în nămeţi, pe drumuri

Autorităţile sunt în alertă şi încearcă să-i salveze pe oamenii blocaţi în zăpădă din cauza viscolului. Viscolul a redus aproape la zero vizibilitatea de pe șoselele din județul Vrancea, acolo unde mai multe mașini au derapat și s-au oprit în șanț.

În Vrancea, o ambulanță a rămas blocată pe un drum județean și a fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire pentru a fi scoasă din nămeți.

În județele Iași și Vaslui, circulația autovehiculelor de mare tonaj a fost interzisă pe unele sectoare de drum, din cauza viscolului.

Localităţi care au rămas fără electricitate

În judeţul Brăila nouă localități au rămas fără energie electrică din cauza vremii nefavorabile. Județul se află luni sub avertizare de Cod portocaliu şi Cod galben de intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol.

„Localităţile fără energie electrică sunt Boarca, Racoviţă, Corbeni, M. Kogălniceanu, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Căldăruşa, Gemenele, Gavani, în total 2.876 de consumatori.

SDN a intervenit şi intervine în judeţ cu 29 de utilaje, 40 de oameni. Materialele antiderapante folosite: 327 tone sare, 11,2 clorură de calciu”, potrivit ISU Brăila.

Nu se face şcoală în Iaşi!

Cursuri suspendate în 17 şcoli din Iaşi. Elevii care învaţă la Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu” din municipiul Iaşi desfăşoară activitatea didactică online, iar pentru alte 17 unităţi şcolare din judeţ s-a decis suspendarea activităţii, din cauza ninsorii abundente.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în cursul zilei de luni după amiaza au fost suspendate activităţile de la şcolile gimnaziale din Ciurea, Comarna, Drăguşeni, Dumeşti, Drăguşeni, Crucea, Zmeu, Mironeasa, Miroslava, Corneşti, Mogoşeşti, Scânteia, Şcheia, Sineşti, Gârbeşti, Valea Lupului, Voineşti, precum şi Liceul Tehnologic Agricol din Miroslava.

Este foarte frig şi marţi

Meteorologii avertizează că temperaturile vor continua să scadă, iar marți, în timpul zilei, vor fi valori negative cam peste tot.

Maximele nu vor depăși 0 grade cu excepția nord-vestului, pe unde cu greu se vor atinge 2-3 grade. Marți noapte va fi ger în nord, centru și est, acolo unde minimele vor atinge -18 și chiar -20 de grade.

Și în București temperaturile vor scădea până pe la -6 grade. Este posibil să mai ningă slab.

author avatar
Andrei Ștefan
258 afisari

1 COMENTARIU

  1. IARNA NU E CA VARA…BIET GUVERN DE GIBONI..OCUPATIA PRINCIPALA FIIND CIORDEALA, LE-A SCAPAT GRIJA PENTRU POPOR! BINE CA LE ASIGURA UKRAINILOR CONDITII DE TRAI, BANUȚI, PAPICA…SI CIOLACU SE DUCE LA INCHINARE LA ATHOS!!
    LASA POPORUL SA MOARA DE FOAME, LASA ELEVII PE STRAZI, TAIND ACCESUL LA TRANSPORT, A VENIT IARNA…FIR-AR SA FIE IN IANUARIE!!…SI EI SE DUC LA RUGACIUNE IN ATHOS, APOI IL PUNE PE MOS ILIE SARBU STAPAN PESTE PADURI..SA ISI IA SI EL TAINUL PESTE IOHANNIS CU AUSTRIECII LUI..
    LA 70 SI DE ANI, CIOLACU I-A DAT SERVICIU POPII ILIE SARBU…IN VREME CE SUTE DE MII DE TINERI PLEACA SLUGI IN STRAINATATE, CA NU AU LOC DE MUNCA PE AICI DE ATATIA BAȘINOSI SI CURVE ALE POLITICIENILOR….BATU-V-AR DUMNEZEU SA VA SATURE DE ATATA MINCIUNA SI HOTIE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger