AcasăNewsRomania, o problema grava pentru UE si NATO

Romania, o problema grava pentru UE si NATO

Presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, si cancelarul german Angela Merkel au, pe langa Grecia, o noua problema: Romania

Noua configuratie a Parlamentului Romaniei ii ingrijoreaza pe responsabilii de la Bruxelles, iar presa germana avertizeaza ca situatia economica a tarii noastre s-ar putea inrautati pe fondul disputelor politice.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, si cancelarul german Angela Merkel au, pe langa Grecia, o noua problema: Romania

Doua publicatii germane, Der Spiegel, respectiv Frankfurter Allgemeine Zeitung, au publicat in paginile lor o serie de articole referitoare la alegerile din Romania, atragand atentia asupra deteriorarii situatiei economice.

Comparatie cu Grecia

Astfel, Der Spiegel sustine ca disputa politica dintre USL si presedintele Traian Basescu este in masura sa abata atentia tarii si a lumii de la problemele economice cu care se confrunta tara noastra. Jurnalistii germani considera ca, din 2013, Romania va deveni, alaturi de Grecia, o problema grava pentru UE, dar si pentru NATO. Aceasta deoarece, desi autoritatile  de la Bucuresti au contractat un imprumut de la FMI si de la UE de 20 de miliarde de euro, nu au  luat nicio masura constructiva pentru sprijinirea mediului de afaceri si pentru crearea de locuri de munca. Cat priveste indepartarea fata de NATO, jurnalistii de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (publicatie de orientare centru-dreapta), sustin ca in USL sunt multe voci „pro-Moscova”, oameni care ar putea deturna Romania de la parcursul sau euro-atlantic.

Datorii scadente

Pe de alta parte, jurnalistii germani sustin ca Romania are nevoie urgenta de finantare, in conditiile in care acordul cu FMI inceteaza in 2013, iar autoritatile de la Bucuresti au de returnat in urmatorii doi ani 13 miliarde de euro. Din aceasta suma, 7,6 miliarde de euro (plus dobanzile aferente) vor fi platite de BNR catre FMI, iar Ministerul Finantelor va avea de achitat 4,8 miliarde de euro.

author avatar
Arpad Dobre
390 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu suntem o problema grava pentru UE.Situatia este simpla, incercam sa ne adaptam la situatiile actuale destul de complexe, avem un tineret deosebit de capabil, cu care am putea demara multe proiecte interesante pentru comunitatea Europeana.Poate o aplanare a unor dispute politice interne si un plan rational de investitii rentabile, ar fi benefice pentru UE.Daca nu suntem uniti ,cu o politica rationala comuna, am putea avea probleme dificile in viitorul apropiat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger