AcasăNewsRomânia nu scapă încă de praful saharian. Care vor fi cele mai...

România nu scapă încă de praful saharian. Care vor fi cele mai afectate zone

Particule de praf saharian în unele zone din România. Anunțul ANM - FOTO (sursa foto: ziarulunirea.ro)

Particulele de praf saharian ajunse în România la sfârşitul lunii martie se vor menţine în aer și în primele două zile ale lunii aprilie, anunță meteorologii.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) precizează că începând cu noaptea de luni spre marţi, în unele zone unde sunt prognozate ploi, se vor observa depuneri de praf.

„La finalul lunii martie circulația predominant sud-vestică a favorizat pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României.

În perioada 1 aprilie ora 10 – 2 aprilie ora 22 se vor menține particule de praf deasupra teritoriului României, iar depuneri de praf vor fi observate începând cu noaptea de luni spre marți, în vest, nord și centru, unde sunt prognozate ploi”, anunță luni, 1 aprilie, ANM, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Ce anunțaseră meteorologii săptămâna trecută

Săptămâna trecută, meteorologii anunțaseră pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. „În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică și va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentrații mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice și estice.

În noaptea de joi spre vineri masa de aer încărcată cu particule de praf va depăși aria geografică a României și se va regăsi deasupra Mării Negre și Ucrainei. Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și intervalele cu ploaie”, precizat ANM miercuri, 27 martie.

author avatar
Andrei Coman
149 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pe langa praful saharian ,ca membra de nadejde a UE si NATO ,Romania beneficiaza din plin de praful de pe toba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger