AcasăNewsRomânia nu mai are președinte

România nu mai are președinte

Klaus Iohannis, cel mai mare dușman al Constituției

Din punct de vedere moral, Klaus Iohannis și-a încetat existența de președinte al României în clipa în care a încălcat pentru prima dată Constituția. Chiar dacă nu a fost suspendat, asta nu înseamnă că ar mai fi avut dreptul să se pronunțe în materie de constituționalitate. A dovedit cu prisosință că nu are nicio jenă în a tăvăli în picioare legea fundamentală a țării, transformând-o într-o anexă neînsemnată a Cotrocenilor. Dar asta nu l-a împiedicat niciodată să vorbească despre statul de drept. Ce dacă acesta se bazează pe supremaţia Constituţiei şi garantează siguranţa şi drepturile constituţionale ale cetăţenilor săi? Asta e doar în discursurile lui sforăitoare.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> cel mai mare dușman al Constituției

Despre ce stat de drept mai este vorba atunci când președintele se amestecă în probleme ce țin de viața internă și organizarea partidelor? Ce fel de stat de drept este acela în care președintele instigă la revoltă împotriva guvernului? Ce fel de președinte este Iohannis atunci când își face campanie electorală pe banii statului, profitând de funcția și de avantajele pe care le are?

Cine scoate banii?

Din momentul în care și-a anunțat intenția de a candida pentru al doilea mandat, Klaus Iohannis ar fi trebuit să se autosuspende – moral, evident – din funcția pe care o deține. Devenea candidatul PNL, iar partidul trebuia să îi organizeze întreaga infrastructură a campaniei. Deplasările trebuia făcute cu mașinile puse la dispoziție de partid, nu cu cele ale SPP, deloc puține, plătite de statul român. Panourile publicitare cu care a împânzit aproape toată țara, în valoare de sute de mii de euro, trebuia achitate ori de el, personal, ori de partidul care l-a propus pentru funcția de președinte. Până acum, niciunul nu a spus de unde provin banii. Ceilalți candidați merg cu autoturismele lor, doar câțiva cu o mică escortă SPP, numai Iohannis cară după el ditamai coloana de paznici plătiți de toți, inclusiv de cei care nu-l agreează. Deplasările cu avioane particulare închiriate, câtuși de puțin ieftine, sunt suportate de cine? De PNL, administrația prezidențială sau de el personal? Al cui candidat este, de fapt, Klaus Iohannis? Al PNL, al administrației prezidențiale sau s-a propus singur, dar plătesc alții?

Un truc de 28 miliarde de euro

Ce fel de președinte este, de fapt, Iohannis? Unul care se amestecă în treburile justiției așa cum nu a făcut-o niciunul până acum? Un președinte care cere desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, deși aceasta a fost constituită la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, cu magistrați propuși și aleși de același Consiliu, se numește că este un președinte care nu există. Și asta pentru că îi interzice legea fundamentală a țării să-și bage nasul în treburile justiției, iar când o face este echivalent cu recunoașterea faptului că nu mai e președinte.

Dacă guvernul îi va fi respins <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> va da vina pe opoziție nu pe propria nepricepere

De ce îi frige buza lui Iohannis să desființeze Secția? Pentru că în vizorul acesteia pot intra, dacă nu au intrat deja, procurorii care i-au curățat și clătit existența de fost primar al Sibiului și s-ar redeschide o sumedenie de dosare. Dar sigur vor fi luați la ochii și judecătorii care s-au pronunțat și în dosarul referitor la retrocedarea în favoarea Forumului Democrat al Germanilor din România a sute de imobile, provocând statului daune de aproape 18 miliarde de euro. Trucul de atunci, cu un Iohannis primar și tot Iohannis președintele al Forumului, a rămas necertat până astăzi.

Mandatar la grătarul cu mici

Abia acum Iohannis recunoaște sforile trase pentru ca Laura Codruța Kovesi să ajungă în funcția de procuror-general al Parchetului European. Refuzul draconic de a o demite din postul de șef al DNA și ridiculizarea deciziilor Curții Constituționale în acest sens nu au fost decât preambulul unui joc politic semnalat de presă încă de atunci. Un joc făcut în favoarea altor puteri, mai puțin a României. Iar un președinte care lucrează în interesul altora, nu al propriei țări, nu-și mai merită nici postul, nici titulatura. Nu este singura lovitură dată de Iohannis Constituției. Acum, sub pretextul campaniei electorale, e băgat până peste cap în manipularea PNL pentru a-și face guvernul. Nu a fost de ajuns amestecul de nepermis în promovarea moțiunii de cenzură.

Laura Codruța Kovesi extrasă de Iohannis pentru interesele altora

Un președinte care declară public că își dorește ca moțiunea să treacă nu se mai numește președinte. Poate fi orice, de la mandatar la grătarul cu mici și până la dog sitter pe la vreo curte europeană, dar nu președinte. Un președinte care ține morțiș să construiască partidului din care face parte un guvern anume se numește oricum, dar nu președinte. Ce dacă legiferează Constituția că președintele doar desemnează premierul, mai departe fiind treaba acestuia cum își face guvernul? Nu, Iohannis vrea o singură formulă de guvernare, cu oameni aleși de el, pe care să-i poată suci și manevra după cum îi dictează interesele. Iar asta arată inclusiv că Ludovic Orban nu va fi premier, ci doar un lacheu al cărui singur rol este să se facă preș la picioarele stăpânului, ca acesta să calce pe moale când ia țara la șuturi. Poate că Iohannis va câștiga alegerile, dar mă îndoiesc că va fi vreodată președinte.

author avatar
Valentin Boeru
5.119 afisari

41 COMENTARII

  1. In cazul in care stapanii Coloniei vor reusi sa-l numeasca in al doilea mandat de guvernator general,mai ales,cetatean strain de zeci de ani,noi vom fi vinovati si vom plati dublu fata de cat am platit in cele doua mandate ale lui Petrov/Ilf.Vom trai in direct hotararea mamaligarilor de a rupe pisica in doua-sprezece,iesirea masiva la vot si alegerea unui roman echilibrat,fara boli la mansarda,constitutional,echidistant fata de toate puterile in Colonie/stat,cu activitte benefica tarii,independent fata de toate fortele politice etc.

    • Indiferent de ce aleg/voteaza românii din 1996 pină azi președintele României a fost pus numai prin fraudarea alegerilor de catre serv. de informații ale României(antiRo.)și straine-cia,bnd,etc.Nu vă mai iluzionați ca votează românii președintele!

    • DANCILA POATE LUA INTRE 8 SI 18 ANI DE PUSCARIE DUPA DENUNTUL LUI DRAGNEA ! Dragnea o acuza pe Dancila CA AR FI FRAUDAT BANII DE LA UNIUNEA EUROPEANA ! Fapta de care vorbeste Dragnea este EVAZIUNE FISCALA IN FORMA CONTINUATA prin ascunderea sursei impozabile si este pedepsita cu pana la 8 ani de inchisoare conform Legii 241 / 2005. Cu sporul de 3 ani pentru forma continuata si majorarea de 7 ani pentru marimea prejudiciului , PEDEAPSA POATE AJUNGE LA 18 ANI !

    • PESTE O ORA INCEP AUDIERILE DNA IN CAZUL TAROM , PRIMA AUDIATA VA FI FOSTA DIRECTOARE TAROM , MEZEI !

  2. Boerule , continui inutil reportoriul de manele interpretate fals si criticate de EXPERTII Salam , Guta si Adi Minune , n-au priza nici la copiii din satra , pana si aia te huiduie . Nu te mai da in stamba , Iohannis castiga din primul tur , acum e prin Japonia sa repare relatiile dupa badarania pezdeleului . Poti sa sufli in carbuni incinsi si sa faci incantantii pe malul Nistrului cu admiratorii mancurti si noaptea , toate vrajile din lume nu mai au nici o putere , ai sa ramai in istoria jurnalismului un obscur condeier ce executa comenzi hazlii ,fara mustrari de constiinta , pentru a nu fi ingradit accesul la ciolan . Lumea s-a saturat , stie cine esti si scuipa in san . Mai miorlaia asa Radu Toma prin „Cotidianul” pana l-au luat la suturi cititorii …!

    • Marh , ai pureci , potaie ! Cand folosesti cuvantul ” NAZI ” , stie tot mapamondul ca esti vuvuzeaua savuskineza CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , talambul stalinist cu conturi deschise pe Youtube si Facebook . DISPARI !

      • Boerule , rau ai ajuns , iti sar in aparare mancurtii , asa se intampla cand le canti in struna si esti pe aceeasi lungime cu ei ! Ghilezan de la Romania Libera a patit la fel , i-au sarit cititorii in cap ca a luat-o razna .

        • E taman invers , daraghie ” Cititor ” , pe Boeru il fufe zilnic grija de Iohannis , noi nu facem nimic altceva decat sa-i aducem aminte de asta si sa nu se mai faca de bascalie inutil !

        • Paranoia e putin spus despre criminalii astia Asa cu paranoia in cap au ucis oameni nevinovati scarbe criminale ce sunteti Acum numele criminalilor este scris pe bulevardele bucurestene Halal tara ,halal popor In loc sa fie bagati la parnaie acesti criminali rad in nas oamenilor cinstiti si si pun inaintasii criminali ca nume de strazi Siktir scarbe nazi!

  3. Nu vedeți romani ce avem astăzi un președinte care este Neamț și toate deciziile sunt împotriva intereselor fundamentale ale Românieiia
    Iar șef la SRI cetățean ronan de naționalitate germana. Bine a spus cineva și știam de cel puțin 15 ani ca președintele ne este băgat pe gât de interese contrare statului roman!!! ACEASTA BĂTAIE DE JOC TREBUIE OPRITĂ MĂCAR PENTRU COPILAȘII CARE AU MURIT IN ACEL SÂNGEROS DECEMBRIE 1989!!!! A FOST GROAZNIC , TEROARE INDUSA, DEZINFORMĂRI ORDINARE CU SECURIȘTI TERORIȘTI CARE NE-AU ÎNFUNDAT IN MINCIUNA DE TREIZECI DE ANI!!!!!
    ROMÂNIA TREBUIE SA RECUNOAȘTEM ESTE O ȚARA SĂRACĂ , ESTE ANIRMAL CA O ȚARA CU RESURSE NATURALE SA LE VINZI CA LA TALCIOC , INDUSTRII SIVSUBRAMURI ÎNTREGI FĂCUTE PRAF , TICMAI PENTRU A FI DEPENDENȚI DE ACEȘTI ȘACALI NENOROCIȚI NE-AU ADUS IN SITUAȚIA CA ROMÂNIA SA PISRDA CEL PUȚIN 4000 MILIARDE DECDOLARI DUPĂ DATE ONU.
    ACTUALII CONDUCĂTORI AȘA ZIȘI ALEȘI DE POPOR NU SUNT DECÂT NIȘTE PIONI IN DLUJBA SLTOR TARI, RECRUTAȚI DE SERVICIILE DE INFORMAȚII DIN VEDT CARE AU TOT INTERESUL CA IN ROMÂNIA SA NU FIE STSBILITATE, SA FIE INSECURITATE, NEDIGURANTA ZILEI DE MÂINE CARE “ LE AJUTA “ SA PRADUIASCA CE MAI ESTE DE FURAT DE PARCA AR FI ULTIMUL TUN DE TRAS.!!!!
    SITUAȚIA ESTE EXTREM DE COMPLICATA TOCMAI DATORITĂ ACESTOR VOXI DE TOPOR CARE IDI PERMIT SA PUNĂ PE TAVA MARILOR CORPORAȚII TOT CE A ACUMULAT ROMÂNIA ȘI POPORUL RONAN !!! CÂND VA VENI UN GUVERN DI UN PRESEFINTE RESPONSABIL VA CEI VINOVATI DE DEZASTRUL ECONOMIC ȘI POLITIC SA RĂSPUNDĂ IN FATA JUSTIȚIEI!!!!
    ESTE IMPODIBIL CA CEI CARE AU PRĂFUIT ROMÂNIA SA NU RĂSPUNDĂ PENTRU CA ROMANII SA VADĂ CINE AU FOST SDEVARATII VINOVATI DE DEZASTRUL ADUS ROMÂNIEI !!!
    AȘA SA NE AJUTE DUMNEZEU!!!!

  4. Gadea e obligat de instanta sa-i plateasca lui Kovesi despagubiri morale de peste 60.000 de euro ( 300.000 lei ) , mare minune ca banii ce-i castigi din lozincile de campanie sa nu-i dai , obligat de instanta , lui Iohannis pentru laturile si mizeria zilnica la adresa lui !

  5. DOAMNE!

    Cat cretinism este in Romania!???
    Aud pronosticuri cu posibilii contacandidati ai plavanului in turul doi!

    PSD-istii se straduiesc sa o „promoveze” pe Viorica in turul doi!

    Sfanta prostie! Cum sa te straduiesti sa-i oferi plavanului maximum de sanse pentru un nou mandat?

    Oamenii acestia sunt extraterestri?
    E asa de greu sa stabileasca „formula” sustinerilor din turul doi, pentru cele doua situatii posibile?

    Ia priviti dlor PSD-isti, cele doua posibilitati:

    1. IOHANNIS=Votat de PNL + PMP + mici resturi de la votantii celorlalti candidati!
    BARNA=Votat de USR + PSD + ALDE + Pro RO + majoritatea votantilor celorlalti candidati!

    Castigator: Dan BARNA. Zburat plavanul de la Cotrceni!

    2. IOHANNIS=Votat de PNL + USR + PMP + STS + mici resturi de la ceillalti candidati.
    DANCILA=Votata de PSD + ALDE + Pro RO + resturi de la votantii celorlalti candidati.

    Castigator: IOHANNIS.

    Asta va doriti dlor PSD-isti???

    PS. Retineti, dlor PSD-isti, ca votul din Nov.2019 nu are absolut nicio legatura cu votul din 2020 de la locale si parlamentare!

    Alegatorul roman nu-l voteaza acum pe Barna ca este USR-ist, ci pentru ca il poate zbura pe plavan de la Cotroceni!

    • EU IMI ANULEZ VOTUL DIN TURUL 2 DACA RAMANE IOHANIS SI BARNA . CARE AR TREBUI EXCLUS DATORITA DOSARULUI DE LA DNA INCHIS CU 2 LUNI INAINTE DE INSCRIEREA LA PREZIDENTIALE.NORMAL AR FI CA CEI CARE CANDIDEAZA SA NU FI AVUT NICI UN DOSAR DE INVINUIRE .

  6. N-ai sa vezi pesedistI de-ai lui Dancila sau Ponta votand Dan Barna , asta e tabloul faramitat , divide et tempera . Rostogoleste-le pe toate partile , rezultatul e unul singur : CASTIGATOR IOHANNIS !

  7. Surse politice pentru ” Adevarul .ro ” SUSTIN CA BARONUL DE NEAMT SOSETICA ( IONEL ARSENE ) i-a cerut lui Razvan Cuc sa amane zborurile TAROM spre Bucuresti in care se aflau parlamentari ai Opozitiei . Razvan Cuc , ministrul Transporturilor , s-a plans apropiatilor ca PARTIDUL I-A INTORS SPATELE , desi el a incercat sa salveze guvernarea . Imaginile video difuzate de publicatia Ziuanews .ro il surprind pe CUC ACASA LA SEFA TAROM APROAPE DE MIEZUL NOPTII CU O ZI INAINTE DE MOTIUNEA DE CENZURA .

  8. „Toată campania lui Klaus Iohannis este construită pe un fals. Pe utopia numită ”Romania normală”. Cît de normală este o țară în care președintele ignoră sau încalcă prevederile Constituției? Cît de normală este țara în care președintele se pune cu parul pe un partid?

    Cît de normală este țara în care președintele este capul unei campanii anti-corupție, el însuși fiind agățat în uriașa minciună a meditațiilor din care și-a agonisit casele: O confirmă o sentință! Cât de normală poate fi țara în care oamenii sunt zădărîți să ceară și să țopăie la încătușarea fără judecată a adversarilor?

    Cît de normală este țara în care un singur om utilizează toate jongleriile posibile pentru a numi oamenii săi în toate funcțiile publice de forță și de importanță pentru libertatea și drepturile cetățanului? De la procurori, judecătorii, șefi de comisii, premier, miniștri, șefi de camera în parlament, servicii etc! Nu sunt toate acestea semnul unui comportament primitiv, fără vocație democratică?

    Nu avem dovada clară a unui om care nu înțelege atitudinea democratică? Nu vi se pare că președintele Romaniei este genul de cetățean care urăște pe oricine nu este de acord cu dînsul? Nu vi se pare că promisiunea sa cu Romania normală este o mare minciună electorală? Cum să găsești de lucru acasă cînd țara este controlată de multinaționale în care orice solicitare de mărire de salariu este urmată de amenințarea cu relocarea, cu părăsirea Romaniei? Le cere el multinaționalelor dublarea salariilor? Cum face Iohannis ca în Romania lui normală să se întoarcă romanii la salarii ”ca afară”? Romania normală nu-i decît un slogan electoral mincinos, construit pentru a răspunde întrebărilor la care Iohannis nu este capabil să răspună. El n-are nici un proiect de Românie normală. Are doar unul pentru un alt mandat și pentru un ”La revedere!” (Cornel Nistorescu – COTIDIANUL)

  9. Articolul lui Nistorescu trebuie dezbatut de catre ROMANI , nu la indicatiile venite de la Raionul Tiraspol . Stim ca ai infectat si ” Cotidianul ” sub pseudonime multiple ( Gelu , Charlie , Didos etc ) si ca o iei peste bot de la Gollum , Lili , Nasty , Nastratin , Smarandescu , Tica etc . Ba , rapanosule , tu esti sanatos la dovleac ? Nu intelegi ca propaganda ta stalinista nu intereseaza nici macar babutele muribunde ? De ce te amesteci , mancurtule dilimandros in problemele interne ale ROMANILOR ?

  10. N-as vrea sa fiu in locul lui Nistorescu , cu toata cenzura moderatorilor comentariile cititorilor il desfiinteaza , face pipi contra vantului de amorul artei si este acuzat ca se linge pe degete din borcanul cu miere al PSD -ului . Din Cristoiu , nimic ?

    • Nu zau ? Acum esti ” Marina ” , nu mai esti Katela Kostyuska Sugiuk , nimfa din gara Tiraspol ?

  11. PILOTUL VALENTIN GVINDEA , PE CARE RAZVAN CUC A VRUT SA-L PUNA DIRECTOR TAROM , REFUZA FUNCTIA ! DE CE CREDETI ?

    • Mancurtii n-au asemenea povesti , sunt slugi si dirijati cum ordona stapanul .

  12. @Apreciați și că pentru urmașii fostei nomenclaturi comuniste și ai structurilor de stat din perioada comunistă ar trebui stabilit și un „cod de conduită civilă” ceva mai exigent, așa cum și cei ce contribuiau la funcționarea statului comunist ,din poziții importante, își doreau și de la urmașii lor, ?

  13. GUVERNUL PSD , RUSINEA EUROPEI , A INCERCAT SA INSELE COMISIA EUROPEANA SI SA DECONTEZE DIN FONDURILE UNIUNII EUROPENE PROIECTELE DE APA SI CANALIZARE DATE BARONILOR PSD !

  14. „CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține „monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări”. (The Telegraph)

    • The Telegraph = VAX !. Nu este primul articol denigrator la adresa DNA si a lui Kovesi . Damien Phillips e jurnalistul abonat la banii lui Alexander Adamescu , tocmesc comanda si apare articolul . E aceeasi marsavie cu care a incercat Giulliani sa prosteasca fraierii . Oricine poate deveni victima , se urmareste efectul imediat al discreditarii , ulterior se descopera ca este o minciuna gogonata si totul a fost regizat in functie de suma platita . Damien Phillips trebuie anchetat , a mai mintit , acuzand statul roman , si cu sechestrarea sotiei lui Adamescu , ca Adamescu este rezident britanic nevinovat si alte bla-blauri , totul pentru argintii lui Iuda ! Scrantitul asta canta la comanda , pentru cine plateste ! Kovesi a ocupat postul prin concurs , a trecut prin toate furcile caudine si intreaga presa occidentala ii este favorabila . The Telegraph n-are decat sa se puna de-a curmezisul , se discrediteaza singur cu angajati corupti de talia lui Damien Phillips !

    • kO0VESI cODRUTA ESTE TEROSIT INTERNATIONALA , COMPLICE CU vICTOR bOUT SI BASESCU TRAIAN LA TRAFICUL D EARME PENTRU TERORISTII INTERNATIONALI ARABI.In C.V-ul lui LASCU/Kovesi este si musalalizarea dosarului ARM,AMENTUL, dosar nr.628/P/2005. BRAVO U.E AL;IAS URSS v-ti pus o teroriata internatioanla sefa la EPPO!!

  15. ” Am spus tot autoritatilor „. CUC MERGE LA PUSCARIE , MADALINA MEZEI A STAT 4 ORE IN FATA PROCURORILOR DNA .”

  16. Plavanu i in Japonia socialistilor bea sake manca sushi si pesti din aia daca nu-l gatesti bine in ulei dai ortu popi is stricati din fire da proaspeti!

    • S-a dus INVITAT la incoronarea noului imparat , cu ocazia asta si-a cerut scuze si a incercat sa spele rusinea intalnindu-se cu ministrului Abe . A avut timp berechet sa-i explice cu ce patrupede si melteni s-a procopsit Romania la guvernare !

    • Kostya , ce pseudonim e asta , Tarabostes ? Postezi pentru o intreaga clasa aristocratica geto-daca ? Ai uitat ca esti os de eschimos curcit cu razboinicii lui Gingis Hann ? Te-ai ratacit de gasca ?

  17. Pai ma Zamolxe marita fie puterea ta din ceruri sa se abata peste noi! Dracila Dracnia si omul din cimitir Dariu erau preocupati cu bulanu si ciolanu… ce soare rasare. Soare apune noaptea ca hoti guvern demis de Parlament, a lu Iordas cu ochu n soare.

  18. Carpa stalinist/nazista Klaus Iohannis nu a fost niciodata Presedintele onorabil al Romaniei, ci doar o sluga l;a doi stapani, SUA si exURSS care a distrus democratia romaneasca, a desertificat tara si a facut Romania d erusine oriunde s-a dus in afara tarii, carand dupa el pe prostituata securiattii sibiene, LAZURCA/IOHANNIS GEORGETA.

  19. Toti huliganii sunt facuti din materie fecala nici tu nu faci exceptie, daca ai avea contraargumete le-ai aduce in mod civilizat, dar tu arati ca estidoar un ins animalizat in beciurile securioattii kovesist/iohanniste

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger