AcasăNewsRomania, minus unu. Udrea ramane in Costa Rica

Romania, minus unu. Udrea ramane in Costa Rica

Udrea tuna impotriva sentintei ICCJ, Romania va tuna cand nu se va putea atinge pe blonda

Completul de cinci judecatori al ICCJ a dispus mentinerea pedepselor dispuse in prima instanta in dosarul Gala Bute, ceea ce inseamna ca Elena Udrea este acum comandata definitiv la 6 ani de inchisoare cu executare. Sentinta este definitiva.

Udrea tuna impotriva sentintei ICCJ Romania va tuna cand nu se va putea atinge pe blonda

Imposibila/nedreapta sau doar socanta – asa cum o considera Elena Udrea si avocatul sau, sentinta va fi foarte greu de pus in executare. Asta daca va fi executata vreodata. Aflata de mai multa vreme in Costa Rica, unde a cerut si primit statutul de refugiat politic, Udrea a anuntat deja, inainte de finalul procesului, ca se va intoarce in tara doar daca nu va fi condamnata. ”Nevinovata fiind, nu vreau sa ajung sa fac puscarie pentru niste oameni care sunt plini de frustrari ca nu au reusit in viata” – spunea atunci Udrea. Si cum este refugiata politic intr-o tara cu care Romania nu are tratate de extradare si nici cine stie ce alte legaturi, este greu de crezut ca mandatul international pe care Ministerul de Justitie il va emite pe numele ei va fi de vreun folos. Chiar daca sunt sanse infime ca Udrea sa se trezeasca dupa gratii, multi spera ca macar furia starnita de sentinta data ieri sa-i desclesteze gura fostei ”blonde de la Cotroceni” si a celui mai important (si informat) ministru din guvernarea Boc. Si mai clar, cei care vaneaza in continuare pielea fostului presedinte spera ca protejata lui Basescu sa vorbeasca in sfarsit iar spusele ei sa-i infunde mentorul. Un semn rau pentru optimistii in cauza este absenta unei replici date ”la cald” de doamna. Chiar daca in Costa Rica era noapte atunci cand ICCJ si-a anuntat hotararea, este clar ca Udrea a aflat imediat de condamnare. Cu toate acestea, nu s-a repezit sa riposteze ci l-a lasat pe avocatul sau sa comenteze pe cont propriu decizia. Asta demonstreaza ca Elena Udrea vrea sa cantareasca foarte bine ce va face, implicit ce va spune, iar ca urmare cert raman doar doua lucruri: o sentinta de condamnare data de ICCJ intr-un dosar greu ramane sa pluteasca in aer iar Evidenta populatiei poate sa scada linistita o unitate din numarul total de romani ramasi in tara.

Precauta, Udrea si-a facut monetarul inaintea sentintei

Desi a sustinut tot timpul ca este practic imposibil sa fie condamnata in dosarul Gala Bute deoarece nu exista nicio proba serioasa impotriva ei, Elena Udrea pare sa fi avut totusi niste banuieli ca lucrurile nu vor decurge dupa placul ei din moment ce si-a vandut, contra sumei de 500.000 de euro, actiunile detinute la compania Tim Rail Cargo (un operator feroviar privat la care Udrea avea, pana zilele trecute, 25% din titluri) si in plus a cerut sa-i fie rambursate si cele doua credite (de 526.733 lei si 60.000 euro) acordate de ea, anterior, societatii. Raportata la sentinta ICCJ de ieri, respectiv la prelungirea pe o perioada nedefinita a exilului in Costa Rica, miscarea Elenei Udrea a fost una de-a dreptul inspirata.

author avatar
Simona Badulescu
837 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger