AcasăNewsRomânia, luată din nou în râs de ucraineni. Canalul Bâstroe a fost...

România, luată din nou în râs de ucraineni. Canalul Bâstroe a fost ADÂNCIT! Ce anunțase Ambasada de la București în urmă cu două zile

canalRomânia, luată din nou în râs de ucraineni. Canalul Bâstroe a fost ADÂNCIT! Ce anunțase Ambasada de la București în urmă cu două zile

Adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri, pentru prima oară de la declararea independenței țării, a anunțat Ministerul Infrastructurii din Ucraina, într-o postare pe Twitter.

Ministrul ucrainean al Infrastructurii a afirmat că au fost deschis canalului Bâstroe pentru navigaţie, a crescut potenţialul de transbordare al porturilor şi că vor continua lucrările de dragaj în partea ucraineană a Dunării.

Ambasada Ucrainei la București spunea că sunt lucrări de întreținere

Mesajul ministerului vine în contradicție cu afirmațiile de sâmbătă ale ambasadei ucrainene.

„Pentru prima dată în timpul independenței Ucrainei, pescajul care trece prin Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 m. Este o mare oportunitate pentru capacitatea fluviului Dunărea și pentru cifra de afaceri a porturilor de export. Continuăm să dezvoltăm clusterul portuar dunărean împreună cu partenerii noștri europeni”, se arată în postarea publicată, vineri, pe Twitter.

Mesajul a fost publicat cu o zi înainte ca ambasada ucraineană la București să precizeze că toate lucrările „sunt executate exclusiv în cadrul frontierei de stat a Ucrainei” și „vizează exclusiv întreținerea căii navigabile”.

Probleme la nivel internațional

Adâncimea canalului Bâstroe din Ucraina a fost mărită cu 2,5 metri, ajungând la 6,5 metri de la început până la kilometrul 77 şi la şapte metri de la kilometrul 77 până la kilometrul 166, unde canalul întâlneşte braţul Chilia, consemnează Agricensus, citând o notă oficială a Ministerului ucrainean al Infrastructurii din data de 17 februarie.

„Am reuşit să creştem pentru prima dată adâncimea permisă a navelor în Ucraina independentă”, a declarat Oleksandr Kubrakov, viceprim-ministru pentru reconstrucţie.

„Datorită acestui lucru, vom putea asigura o navigaţie mai eficientă şi mai sigură între Marea Neagră şi fluviul Dunărea, precum şi creşterea fluxului de marfă prin porturile Dunării”, a adăugat Kubrakov.

author avatar
Andreea Vlad
662 afisari

9 COMENTARII

  1. Refaceti URGENT Dunarea Veche de la Pardina macar pina la Mila 25 , daca nu pina la Cardon , cum era acum 60 de ani si raman ucrainasii cu barcile pe uscat ! Lasati-o naibii de „sa redam agriculturii..”. Canalu asta din bistroi se va transforma in groznoi , cu vedete rusesti pe el , nu doar ca va seca un sfert din delta ….

  2. Redusii astia din Guvern vorbesc numai de strategii de ministere si de planuri de actiune.
    Un minister da vina pe altul.
    Acolo nu e o conducere unitara?
    Ministerele sunt autonome?
    Pe bune?

  3. ATAT DE REPEDE? ROMANII NU AU APUCAT SA TEHNOREDACTEZE SCRISORILE :)))))))))))))) DACA AM FI FACUT NOI ASEMENEA LUCRARE, AR FI DURAT 3-4 ANI SI TOT PROST AR FI IESIT. SLAVA UKRAINA! TOT RESPECTUL!

  4. zelenski isi pregateste locul de veci in bastroe si la cat e de mandru, si acolo vrea sa aiba loc mult

    sper ca pe vremea asta, in maxim un an incepand de acum sa nu mai vorbim despre ucraina. nici de gunoiul de zelenski.
    de asemenea sper ca tot la anul pe vremea asta toti trantorii si tradatorii conducatori de la noi de acum si din ultimii 30 de ani, sa fie rasturnati de la conducere din orice fel de post, iar beciul domnesc sa fie plin la refuz cu aceste lichele.
    daca pace nu doresc sa faca, atunci sa se distruga total unii pe altii, ca alta solutie nu mai este.
    important este ca noi sa nu ne bagam in macelul lor sub nici o forma.

  5. Și este doar începutul,sa vedeți când or sa aibă pretentii la teritoriile românești,doar asta invata ucrainienii la istorie

  6. Nu stiu dupa ce se va termina razboiul cu cine vom avea probleme mai mari cuRUSIA sauUcraina ? eu cred cu ucraina. Despre vot poate cu SIMION ca e un fel de haiduc ca pe fremea fanariotilor

  7. urmeaza dragarea canalului Chilia pana la Izmail si Reani….armamentul greu se aduce cu nave de mare tonaj ,nu pe sosea sau tren ca vin rachetele….pe chilia e greu cu rachetele…poate lovi Romania ca e pe granita…..asta e smecheria….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger