AcasăNewsRomania, lovita de trei cutremure in decurs de o zi

Romania, lovita de trei cutremure in decurs de o zi

(foto: infp.ro)

Trei seisme au avut loc in Romania in decurs de doar noua ore. Doua dintre acestea s-au inregistrat in Vrancea iar unul in Dobrogea, la granita romano – ucraineana, la doar noua kilometri distanta de Tulcea.

(foto: infp.ro)

Trei cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2.1 si 3 grade pe scara Richter au fost inregistrate, sambata, in decurs de doar noua ore, in Romania.

Potrivit reprezentantilor Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP), doua dintre acestea au avut loc in Vrancea, iar unul in apropiere de Tulcea.

Primul cutremur a avut loc in Vrancea, la ora 3.25, ora Romaniei, avand 3 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adancime de 137 de kilometri, cele mai apropiate localitati fiind Gura Teghii, situat la 5 kilometri distanta de epicentu, Lopatari , la 10 kilometri departare, Nereju, la 16 km kilometri si Manzalesti, la 17 kilometri.

Tot in Vrancea a fost inregistrat si al doilea cutremur, care a avut doar 2.1 grade pe scara Richter. Acesta a fost inregistrat la ora 10.18, la o adancime de 73 de kilometri, cele mai apropiate localitati fiind Andreiasu de Jos, la 8 kilometri distanta, Nistoresti, la 15 kilometri, Mera, 15 kilometri si Nereju, care este situat la 17 kilometri departare.

Cel mai recent cutremur a fost cel din Dobrogea, produs la ora 12.03, avand o magnitudine de 2.7 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adancime de doar doi kilometri, localitatile cele mai apropiate fiind Tulcea, situat la 9 kilometri departare fata de epicentrul cutremurului, Bestepe, la 11 kilometri distanta, Valea Nucarilor, 12 kilometri si Maliuc, la 15 kilometri.

author avatar
Ionut Zgimbau
675 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger