AcasăNewsRomania, lovita de patru cutremure in nici 24 de ore

Romania, lovita de patru cutremure in nici 24 de ore

(foto: infp.ro)

Patru cutremure, dintre care trei produse in Vrancea si unul la granita cu Ungaria, au avut loc in ultimele 24 de ore in Romania. Acestea s-au produs la o adancime cuprinsa intre 5 si 137 kilometri.

(foto: infp.ro)

Patru seisme cu magnitudini cuprinse intre 2 si 3.2 grade pe scara Richter au fost inregistrate, vineri si sambata, in decurs de nici 24 de ore, in Romania.

Potrivit reprezentantilor Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP), trei dintre acestea au avut loc in Vrancea, iar unul in apropierea granitei romano – maghiare, in zona Oradea.

Cel mai recent cutremur a avut loc sambata dimineata, in Vrancea, la ora 7.30. Acesta, cu o magnitudine de 2.6 grade, s-a produs la o adancime de 115 kilometri, cele mai apropiate localitati fiind Nereju, aflat la 11 kilometri departare, Andreiasu de Jos, situat la 12 kilometri distanta si Lopatari, Dumitresti si Manzalesti, care se afla la 16 kilometri distanta de epicentrul seismului.

Vrancea a fost lovita de cutremure si vineri, primul dintre acestea avand loc la ora 7.50. Seismul, cu o maginitudine de 3.2 grade pe scara Richter, s-a produs la 137 kilometri adancime. Cele mai apropiate localitati au fost Nistoresti , aflat la 7 kilometri distanta, Nereju, situat la 11 kilometri distanta, Andreiasu de Jos, la o distanta de 14 kilometri fata de epicentru  si Paulesti  si Tulnici, care s-au aflat la 16 kilometri distanta.

Al doilea cutremur care a lovit, vineri, Vrancvea, a avut loc la ora 23.26. Acesta a avut 2.6 grade pe scara Richter, producandu-se la o adancime de 80 de kilometri. Cele mai apropiate localitati au fost Andreiasu de Jos, aflat la 6 kilometri distanta de epicentru, Nistoresti si Nereju, situate la 15 kilometri distanta, si Mera, care se afla la 16 kilometri distanta de epicentrul cutremurului.

Tot vineri, de la ora 11.54, a avut loc un seism si in Transilvania, la granita romano – maghiara, in zona Oradea. Acesta, produs la 5 kilometri adancime, a avut 2 grade pe scara Richter. Cele mai apropiate localitati au fost Varciorog, aflat la 8 kilometri distanta, Brusturi, situat la o distanta de 15km, Dobresti , la 16 kilometri si Ceica, aflat la 17 kilometri distanta fata de epicentrul cutremurului.

author avatar
Ionut Zgimbau
670 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger