AcasăNewsRomania Libera l-a bagat in puscarie pe Alexander Adamescu

Romania Libera l-a bagat in puscarie pe Alexander Adamescu

Jurnalistii aflati in solda lui Adamescu au reusit sa-si bage patronul la mititica englezeasca

O informatie de peste Canalul Manecii ne spune ca Alexander Bogdan Adamescu, fiul magnatului Dan Adamescum, a fost arestat preventiv a doua oara, in Marea Britanie. Culmea ironiei, Adamescu a intrat acum in puscarie cu concursul ziarului pe care-l patroneaza, Romania Libera. Arestul a survenit la inceputul lunii martie.

Jurnalistii aflati in solda lui Adamescu au reusit sa si bage patronul la mititica englezeasca

Informatiile oficiale spun ca Alexander a fost arestat preventiv, in cursul lunii martie, dupa ce o instanta londoneza a constatat ca acesta ar fi folosit acte false in timpul judecarii procesului de extradare. Alexander Adamescu a mai fost arestat in vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mita, dar a fost eliberat pe cautiune.

Dovada despre puscarii l-a bagat la parnaie

Filmul evenimentelor e urmatorul: pe 31 ianuarie anul acesta, aparatorii lui Adamescu Jr au prezentat in fata instantei de judecata din Londra un document despre care sustineau ca a fost emis de Administratia Nationala a Penitenciarelor si care cuprindea amanunte despre starea mizerabila din puscariile noastre. Respectivul document a fost procurat de jurnalistii platiti de Alexander, mai precis de cei de la Romania Libera. Dar ce sa vezi, hartia cu pricina nu a fost insa asumata de ANP. Ceea ce nu a fost bine deloc pentru fiul magnatului Dan Adamescu.

La racoare, in asteptarea dovezii

La termenul din data de 2 martie 2018, in cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanta de judecata din Londra a dispus, fata de Adamescu Jr., inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestarii preventive. Asta, deoarece Adamescu nu a putut proba ca acel document este unul adevarat. Ulterior, la 23 martie, instanta a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de inlocuire a masurii arestarii preventive cu eliberarea pe cautiune. Si atunci i s-a respins cererea pentru ca tot n-a putut dovedi autenticitatea actului produs de Romania Libera. In continuare, Alexander are termen pana pe 22 aprilie sa dovedeasca faptul ca acel act provine de la ANP….

author avatar
Andrei Coman
866 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger