AcasăNewsRomania la rascruce de drumuri: China sau SUA?

Romania la rascruce de drumuri: China sau SUA?

Un sondaj recent arata ca 20 % dintre bucuresteni s-ar inscrie in Partidul Comunist Roman, daca acesta ar ajunge la putere. Cum s-a ajuns aici, cand majoritatea covarsitoare a romanilor considerau, imediat dupa 1989, ca despre un astfel de partid se va mai vorbi doar in cartile de istorie ?

Deteriorarea constanta a calitatii vietii in Romania, cel putin in ultimii ani si mai ales neincrederea in clasa politica actuala, au determinat ca unul din cinci bucuresteni sa-si doreasca revenirea la putere a unui partid comunist, care sa le acorde protectia sociala la care acestia considera ca au dreptul. Cetatenii capitalei erau recunoscuti pentru pozitia lor de dreapta, dovada fiind aceea ca nici un candidat al PSD-ului nu a castigat fotoliul de edil sef, iar acest fapt ne ajuta sa tragem concluzia ca, daca s-ar realiza un astfel de sondaj in tara, procentul de nostalgici, care au ajuns sa regrete perioada comunista, ar fi cu mult mai mare!

Constient de acest trend favorabil, Constantin Rotaru, presedintele Partidului Alianta Socialista (PAS), spera sa convinga CEDO sa forteze justitia romana sa aprobe reinfiintarea Partidului Comunist (PCR) si sa transforme PAS-ul in PCR, insa intr-unul schimbat fata de cel cunoscut, care nu ar mai sustine ideea partidului „unic” si ar conduce un stat in care profitul firmelor publice s-ar imparti in doua categorii, respectiv cea in care profitul financiar ar fi moderat, iar cel social ar reprezenta procentul cel mai mare. Cu alte cuvinte, nu s-ar atinge de profiturile firmelor private, iar la cele de stat ar dirija cea mai mare parte a beneficiilor catre proiecte de asitenta sociala. In conditiile in care China tinde sa devina puterea economica mondiala numarul unu, este intersant ca, in afara de domnul Rotaru, care considera ca Romania ar trebui sa-si reconsidere prioritatile si sa vada marele stat asiatic ca partenerul sau principal si alti politicieni, de dreapta, cum este cazul doamnei Norica Nicolai, chiar daca nu merg atat de departe, sunt de acord ca tara noastra ar trebui sa-si diversifice relatiile strategice. Tot doamna Nicolai, europarlamentar si vicepresedinte al PNL, ne-a confirmat ca acest trend, catre partidele de stanga, este normal in conditiile in care guvernul nu a reusit sa mentina un nivel decent de trai si ca vede un loc, pe scena politica romaneasca, pentru un viitor partid comunist, cu conditia ca acesta sa nu fie unul radical.

author avatar
Silviu Ionescu
608 afisari

2 COMENTARII

  1. Partidul Alianta Socialista este singurul partid politic care reprezinta interesele nationale ale Romaniei si ale poporului roman.
    Este singurul partid politic de stanga.
    Acest partid nu are nimic in comun, cu partidele politice parlamentare,cele care sunt adevarate grupari interlope puse in slujba unei organizatii straine,care in 20 de ani au distrus din punct de vedere economic si social Romania iar acum fac ultimii pasi pe calea dezmembrarii teritoriale,materializati prin regionalizare.
    Partidul Alianta Socialista,ofera acum prilejul romanilor de a-si elibera tara de ocupantul strain, printr-o revolutie politica.
    Presedintele Constantin Rotaru si mai presus de aceasta functie,romanul Constantin Rotaru, se zbate pentru a mentine nucleul politic format, pentru a coagula in jurul lui pe toti romanii,care nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat in Romania, in ultimii 22 ani.
    Multa putere de lupta si sacrificiu pentru Constantin Rotaru si grupul de romani care sustin ideiile sale politice…!
    Andrei Marian

  2. @Andrei Marian… aici e problema cu PCR… daca totul suna bine la capitolul promisiuni de protectie sociala… cand aud laudele astea sforaitoare stiu perfect de ce nu mai vreau sa aud de PCR…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger