AcasăNewsRomania, la mana hackerilor

Romania, la mana hackerilor

Romania poate cadea prada oricand hackerilor, din cauza lipsei de protectie informatica

Autoritatile de la Bruxelles trag un semnal de alarma. Romania este cel mai vulnerabil stat UE la atacurile hackerilor. Acordul ACTA ”protejeaza” Romania prin impunerea dictaturii pe internet.

Romania poate cadea prada oricand hackerilor, din cauza lipsei de protectie informatica

Institutul Security and Defence Agenda (SDA) de la Bruxelles a efectuat un studiu in 23 de tari. Potrivit Financial Times, SDA a apelat la expertiza unor inalti oficiali din domeniul securitatii din cadrul NATO si Comisiei Europene, pentru a evalua gradul de siguranta si rezistenta la atacuri informatice al statelor vizate. In concluziile studiului se arata ca Romania face parte, alaturi de Brazilia, India si Mexic, din grupul celor mai vulnerabile tari la atacuri informatice si criminalitate electronica. Potrivit SDA, sectorul public si cel privat din aceste state nu utilizeaza sisteme si proceduri de protectie adecvate.

ACTA – barosul de prins muste

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a semnat discret saptamana trecuta Tratatul Comercial pentru combaterea Contrafacerilor (ACTA), care prevede si actiuni impotriva pirateriei pe internet. Specialistii din domeniu, printre care deputatul Varujan Pambuccian, membru in Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, cer respingerea ACTA. ”Daca stim ca un grup de hoti locuieste intr-un apartament asta ne da dreptul sa perchezitionam toate apartamentele?”, se intreaba retoric deputatul. Potrivit ACTA, furnizorii de internet vor fi obligati sa faca politie pe net si sa verifice toate mailurile si continutul traficului de date din retea, ceea ce va incalca drepturile de proprietate si de intimitate ale utilizatorilor. Cei care sunt prinsi cu actiuni de piraterie sau contrafaceri ori sunt banuiti de acest lucru sunt decuplati din retea, primesc amenzi si pot face chiar si puscarie.

author avatar
Arpad Dobre
108 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai normal ca este cel mai vulnerabil :)) doar toti baietii buni care ar putea sa asigure servicii de securitate pentru serverele noastre, ajung sa lucreze fie pentru alte state, fie ajung sa fie de partea palariilor negre (Black Hat). Deci si prin urmare este evident ca suntem vulnerabili. Dar asa ne trebuie…ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual :).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger