AcasăNewsRomânia, la extreme! Gerul şi viscolul ne lovesc din nou, dar vin...

România, la extreme! Gerul şi viscolul ne lovesc din nou, dar vin şi temperaturile de 17 grade Celsius

vremea

După episodul de viscol puternic în jumătate de țară, se întoarce gerul. În prima săptămână din februarie va fi mai cald decât în mod obișnuit, iar în următorul wekeend vor fi și maxime de 17 grade.

De luni, 29 ianuarie, vremea se răceşte, dar finalul de săptămână vine cu vrema mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă a anului.

De la -2 grade, la 17 grade Celsius

La munte va ninge, local în Transilvania, în Moldova şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în Muntenia acestea vor fi mixte.

Pentru intervalul următor, sub aspect termic se mai răcește puțin. Mâine(n.r: duminică, 28 ianuarie) vorbim de maxime de la -2 spre 0 grade în depresiuni și prin nordul Moldovei, la cel mult 5-7 grade în partea de sud a teritoriului.

Acest tablou termic se va menține cumva sau poate ușor mai scăzut la începutul săptămânii viitoare, iar minimele vor fi și ele în scădere, vor deveni negative în toată țara, iar duminică spre luni şi luni spre marți, foarte probabil să vorbim de ger”, a precizat Alina Șerban, meteorolog ANM.

În București, cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi precipitaţii slabe mixte, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 3…5 grade, iar cea minimã de -4…-3 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -6 grade.

Temperaturile cresc, de joi

În weekendul următor este posibil, mai ales de joi, să crească regimul de temperaturi, la început în jumătatea sudică a țării.

Acolo temperaturile maxime diurne vor urca până la valori de 14, 15 grade, astfel încât ziua de sâmbătă și duminică să aducă valori de 16,17 grade.

Se pare că prima săptămână din februarie va fi caracterizată de o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi peste ceea ce ar fi trebuit să fie normal, în medie cu 10 grade Celsius.

Vorbim de abateri în medie, la nivelul temperaturii medii săptămânale, mai mari de 5-6 grade„, a zis şi Elena Mateescu, director general ANM.

author avatar
Andrei Ștefan
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger