AcasăNewsRomania isi retrage trupele din Afganistan. Afla incepand cu ce data!

Romania isi retrage trupele din Afganistan. Afla incepand cu ce data!

Romania va incepe sa isi retraga trupele armate pe care le are in Afganistan, a anuntat, sambata, Corneliu Dobritoiu, ministrul Apararii Nationale.

(foto: inpascani.ro)

Sambata, in cadrul Conferintei Comitetului Militar al NATO, Corneliu Dobritoiu, ministrul Apararii Nationale, a anuntat ca, incepand cu a doua jumatate a anului 2013, Romania va incepe sa isi retraga trupele armate din Afganistan.

„Romania saluta decizia Summit-ului de la Chicago, ca incepand din 2014 fortele afgane sa isi asume responsabilitati in domeniul securitatii. Calendarul nostru este in curs de dezbatere cu aliatii. In principiu, vom incepe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumatate a anului viitor, urmand ca dupa 2014, in deplin acord cu aliatii, pe principiul «impreuna am intrat, impreuna iesim din Afganistan», sa asiguram o prezenta minimala pentru asiguararea conditiilor de instruire si mentorship a fortelor de securitate afgane”, a a anuntat Corneliu Dobritoiu, conform realitatea.net.

Declaratia ministrului roman a avut loc in cadrul Conferintei Comitetului Militar al NATO, la care participa sefii apararii din cele 28 de tari membre ale Aliantei si alti aproximativ 300 de oficiali, eveniment care are loc in premiera in Romania.

Reuniunea de la Sibiu este prima intrunire a sefilor apararii in acest format, dupa summit-ul NATO de la Chicago.

author avatar
Ionut Zgimbau
545 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger