AcasăNewsRomânia, penetrată de serviciile secrete din Rusia! SRI, în alertă maximă!

România, penetrată de serviciile secrete din Rusia! SRI, în alertă maximă!

SRIRomânia, invadată de serviciile secrete rusești. SRI, în alertă maximă! / foto: sri.ro

Toate serviciile de informații din Rusia caută să fie prezente în România, zice SRI, ca și cum spionii lui Putin au ocolit țara noastră până acum. Potrivit directorului general al Centrului Naţional Cyberint din SRI, Anton Rog, este vorba despre serviciile FSB, GRU şi SVR care încearcă să facă spionaj cibernetic pe meleagurile dâmbovițene.

„Noi aveam date tehnice pentru doi actori că sunt aici”, a declarat Rog cu ocazia unei conferințe la care s-a discutat despre „Securitate cibernetică, provocări şi prevenirea vulnerabilităţilor”.

Aveam FSB şi GRU (n.r. – Serviciul de Informaţii al armatei ruse). Cu câteva luni înainte de război, a venit şi al treilea actor care lipsea în România, SVR (Serviciul de Informații Externe al Rusiei). Deci, acum, pe partea de spionaj cibernetic, toate serviciile relevante de informaţii din Rusia, cu atacuri complexe, încearcă să fie prezente în România” – Anton Rog

Metoda aplicată de Rusia pentru atacurile din România

Directorul general al Centrului Naţional Cyberint spune că există un tipar pe care Rusia l-a folosit de fiecare dată când a avut atacuri militare.

„Atribuirea politică o face mai târziu preşedintele României, în cazul în care consideră că este oportun, pe baza datelor tehnice oferite de Centrul Naţional Cyberint şi alte instituţii din România sau în cooperare cu companii private.

Înainte au atacat teritoriul respectiv sau împreună cu zona adiacentă cibernetic. Lucrul acesta s-a întâmplat şi acum. Şi nu toate atacurile au putut să targeteze foarte precis Ucraina. Unele atacuri au ieşit, ca să zic aşa, din ce îşi doreau ei şi au afectat şi Europa, aproape în integralitate”, a explicat directorul SRI.

Şi alte state atacă cibernetic România

Rog a mai menționat că și alte trei, patru state au acţiuni cibernetice în România. Totuși, directorul Cyberint nu a făcut nominalizări. El a precizat doar că „sunt unele ţări care nu ar trebui să facă aşa ceva”.

Pe de altă parte, Bogdan Botezatu, director Cercetare Ameninţări Informatice, Bitdefender, a atras atenţia asupra faptului că „lumea vorbeşte de război informatic, dar nu se întâmplă în România”, în schimb se observă interes din partea actorilor comerciali. Este vorba de atacatori care vor să infecteze calculatoare, vor să fure informaţii, vor să planteze ransomware.

author avatar
Andreea Vlad
1.292 afisari

6 COMENTARII

  1. Rusia ce sa spioneze in RO mamaliga si cocalarii,SRI care sint niste necalificati corupti slugile NATO se baga in seama ca investigheaza spinoni rusi SRI este zero barat pentru valoarea Rusiei

  2. bine, Rusia e de ca,cat, nu vrei sa traiesti acolo dar asa ca idee, daca vin rusnacii pe aici baga taxa progresiva ?

  3. A VRUT SA SE BAGE SI ROG IN SEAMA CA NU IA LEAFA DEGEABA…
    DE MOSSAD SI DE C.I.A. VA PLACE SA FITI PENETRATI SAU ACOLO E PRECUM CU FEMEIA NOUA SI TANARA?! VA PLAAAACEEEE!

    ATI FACUT ROMANIA TERCI, PUTORILOR! VANDUTILOR! INCLUSIV INSUL ASTA „ROG” A CARUI NEVASTA FACE JOCURI LA INALTA CURTE…DUPA RUGACIUNEA SI CREDINTA SI LOIALITATEA VOASTRA PENTRU ROMANIA..
    FIE-VA SI VOUA VIATA! VA PENETREAZA RUSII…DE PARCA NU VOI ATI PREDAT ROMANIA DIVIZIILOR DE LA DEBRETIN…AIA ERAU ROMANI TRADATORI SI NU RUSI..
    VOI SUNTETI URMASII RUSIFICATILOR…NU AI ROMANILOR! ALTFEL ROMANIA NU ERA VANDUTA DE SECURISTI..DECAT CA VOI SUNTETI URMASII IUDEI…

  4. Pai ei nu au inteles ca degeaba de zeci si zeci si zeci de ani? Sisif era mai destept ca la vale isi mai tragea mucii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger