AcasăNewsMesaj categoric din Vest: România NU intră în Schengen! Cine a făcut...

Mesaj categoric din Vest: România NU intră în Schengen! Cine a făcut anunțul

Sistemul ETIAS, inca o etapa inaintea vizitarii zonei Schengen

România speră degeaba la aderarea la Spațiul Schengen, crede viitorul ministru de Externe al Sloveniei. Tanja Fajon sprijină intrarea țării noastre în Schengen, dar va fi dificil de obţinut un acord politic în interiorul UE pe acest subiect înaintea unei reforme a politicii Schengen.

Viitoarea șefă a diplomației slovene a menţionat în acest context neîncrederea între statele spaţiului Schengen în urma valului migrator din 2015-2016, potrivit total-croatia-news.com.

Controale stricte la frontiere în cinci state membre

Acest lucru face ca cinci state membre ale acestui spaţiu de liberă circulaţie, inclusiv Austria, să desfăşoare în continuare controale stricte la frontierelor lor cu state care nu fac parte din Schengen, potrivit agenţiei Hina.

„Până când nu reformăm tratatul Schengen, cred că extinderea către cele trei ţări este în pericol. Cred că mai întâi trebuie să creăm o încredere puternică între statele membre”, a declarat Tanja Fajon în timpul audierii sale în comisia de politică externă a parlamentului sloven.

Extinderea UE către statele Balcanilor de Vest

Pe de altă parte, ea a pledat pentru extinderea UE către statele Balcanilor Occidentali şi pentru dialogul între Belgrad şi Pristina.

Tanja Fajon va face parte din guvernul condus de liberalul proeuropean Robert Golob, care a câştigat alegerile legislative în faţa fostului premier conservator Janez Jansa.

CE cere acceptarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen

Raportul privind starea spațiului Schengen pentru 2022, prezentat de Comisia Europeană, reiterează importanța finalizării spațiului Schengen și invită Consiliul să adopte deciziile care să permită Croației, precum și României și Bulgariei să devină în mod oficial parte a acestuia.

Potrivit unui comunicat al CE, este prima dată când Comisia prezintă un astfel de raport, în urma Strategiei privind spațiul Schengen adoptată anul trecut. Raportul privind starea spațiului Schengen va constitui baza pentru discuțiile dintre deputații Parlamentului European și miniștrii afacerilor interne care vor avea loc cu ocazia Forumului Schengen din 2 iunie și a viitorului Consiliu Schengen din 10 iunie.

author avatar
Andreea Vlad
2.222 afisari

6 COMENTARII

  1. VRABIA MALAI VISEAZA SI CALICUL COMANDARE !,TOT ASA SI HAHALERELE SCURSE LA GUVERNARE AU TOT MESTECAT POVESTEA INTRARII IN SCHENGEN !,
    LA CE SA INTRI IN SCHENGEN ?,CE-I SCHENGENUL AZI ?,O VARZA TOCATA VIOLATA DE MILIOANELE DE EMIGRANTI DE ORIUNDE ,SAU DE ACOLO UNDE DRACUL SI_A BAGAT COADA IN LINISTEA SI PACEA UNOR TARI !.
    CAND N-AI CE SCRIE ,CAND N-AI CE FACE ,DEZGROPI MORTII !!, ASTA-I ARTICOLUL CU INTRAREA -IESIREA DIN SCHENGEN.
    CAND UNII IES DIN UE ALTII SE SCREM SA INTRE !,ASA SI CU SCHENGENUL.

    • RUSINEA PRESEI ROMANESTI SITE-ul ZIARE.COM CU JURNALISTI IMPOSTORI CE NU STIU SA SCRIE SI SA SE EXPRIME BINE IN ROMANESTE . COPISTI PROFESIONISTI . ATAT !!

      SITE-UL ANALFABETILOR , FALSI JURNALISTI , NISTE SIMPLI COPISTI CE FURA ARTICOLE DE PE INTERNET, ZIARE.COM
      STERG COMENTARIILE LA GREU SI LE ACCEPTA NUMAI AL POSTACILOR ACREDITATI SI PLATITI SA LE LAUDE MIZERIILE PUBLICATE
      TRAIASCA COMANDANTUL SUPREM SI PARTIDUL DE LA CONDUCERE , CA VA PLATESC SA LINJETI LA GOOZ ziare.com

  2. Si de ce politrucii nostrii o tin langa sa fim solidari cu ue cu energia di resursele daca ei ca niste nemernici nu ne baga in acest circuit comercial ca nu altceva.Oricum ue e in disolutie si poste ca asa e mai bine sa ramsna ei in cardasia de falsi si ipocriti!!!

  3. UE un colhoz care a distrus identitatea Europei condusa de fatalai pedofili si ipotenti

  4. DEMOCRATIA ESTE SCHINGIUITA SI MALTRATATA IN ROMANIA. JUSTITIA CORUPTA PANA LA MADUVA . POLITICIENII FURA MAI RAU CA INFRACTORII

    CENZURA SI DICTATURA JURNALISTICA PE SITE-UL ZIARE.COM IMPUSA DE NISTE ANALFABETI , FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI POSTACI VAI MAMA LOR
    SITE-UL ANALFABETILOR SI FALSILOR JURNALSITI PUPIN CURISTI PLATITI SA PUBLICE NUMAI ARTICOLE ELOGIOASE LA ADRESA PARTIDULUI CONDUCATOR SI COMANDANTULUI SUPREM
    CENZURA SI DICTATURA IMPOSTORILOR SI ANALFABETILOR POSTACI PE Site-ul ziare.com la fel ca pe timpul lui Ceausescu
    LIBERTATEA DE EXPRIMARE , DEMOCRATIA SUNT IN PERICOL IN ROMANIA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger