AcasăNewsRomânia intră în rândul marilor fabricanţi de arme: "termobaricele" şi în ţara...

România intră în rândul marilor fabricanţi de arme: „termobaricele” şi în ţara noastră?

arma termobaricaRomânia intră în rândul marilor fabricanţi de arme: "termobaricele" şi în ţara noastră?

România a testat muniţia cu efect perforant termobaric, un produs pe care este gata să-l fabrice pentru Ministerul Apărării Naţionale la Uzina Mecanică Plopeni, informează Ministerul Economiei, pe pagina de Facebook.

Am participat, astăzi, în poligonul Uzinei Mecanice Plopeni, la testarea loviturii perforante termobarice pentru AG-9, în vederea omologării prototipului industrial.

Această etapă face parte din implementarea proiectului pentru fabricarea, la nivel industrial, a muniţiilor cu efect perforant termobaric destinate aruncătorului de grenade AG-9, prin transferul tehnologic de la Centrul de Cercetare ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, la CN ROMARM SA”, a spus ministrul Spătaru.

Fabricăm arme la Plopeni

Uzina Mecanică Plopeni are atribuit de la Ministerul Economiei, de la bugetul de stat, pentru anul 2022, peste 6,5 milioane de lei, bani ce urmează să fie investiţi pentru asimilarea şi fabricarea unei game diversificate de muniţie de artilerie, în scopul satisfacerii necesităţilor forţelor Sistemului Naţional de Apărare şi ale beneficiarilor externi.

„Avem astăzi o dovadă clară că astfel de proiecte pot fi implementate de companii româneşti. De aceea este important să existe cooperare între industria de apărare românească şi MApN.

Scopul industriei de apărare româneşti este să asigure un procent consistent din necesarul de înzestrare al Armatei Române, dar şi să producă pentru beneficiarii externi”, a mai spus Florin Spătaru.

Ce este arma termobarică?

Lovitura perforant-termobarică pentru aruncătorul de grenade AG-9 este o muniţie cu efect combinat de schije şi suflu, având capacitatea de a perfora ţinte de beton, cărămidă, valuri de pământ şi ţinte blindate.

Muniţia a fost dezvoltată în 2019, la nivel model experimental, în cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare din cadrul MApN, fiind ulterior preluată în fabricaţie în industria de apărare.

author avatar
Andrei Ștefan
927 afisari

13 COMENTARII

  1. @ Probabil că încăierarea cu pari, ciomege, măciuci, ar fi cea mai indicată pentru războinici, mulți putînd probabil să nu își mai dorească să participe și la alte încăierări, ? Chiar și pentru militarii profesioniști ca metode de instruire, încăierarea cu pari, cciomege, măciuci probabil că ar reduce numărul doritorilor de programe de instrucție „militară” și ar oferi de lucru pentru, Arafat, Rafila, d’ăștia, ?

  2. Oare NU ar trebui un referendum pentru a ocupa tara cu trupe starine? pe romani nu ii intrebam daca sunt de acord sa fim bagati intr-un razboi care nu e al nostru? Chiar trebuie sa fim parte al Planului Barbarosso 2, de data asta a americanilor? Cum poate un stat sa aibe niste guvernanti care sa tarasca propria tara in linia intai a frontului SUA-Rusia? Cine le da dreptul sa hotarasca asta fara sa ne intrebe, in numele poporuilui roman? Niste bufoni criminali!!!

    • Pentru gunoaiele de orci rusi renuntam bucurosi la mancare si cumparam arme.
      Cand va vedem cadavrele rasfirate peste tot in Ucraina uitam si de mancare si de bautura.

      • Catalin Tache ROMANII S-O FUTA PE MATA IN GURA SI SA-SI BORASCA PULILE IN GURA TA
        DACA ESTI ATAT DE DEVOTAT , MARS IN PZDA MATII SI INROLEAZA-TE LA UKRAINIENI , FUTE PA LATA

  3. S-au miscat bine romanii pe ce au capturat ucrainienii… 🤗
    Alea nu folosesc decat pt spatii f inchise,pesteri si buncare daca tragi asa ca rusii pe stadioane sau in rafinarii…

  4. Tara e condusa de idioti si tradatori, mai toate uzinele de armament au tinut muncitorii in somaj si cand razboiul e la usa fac propaganda !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger