AcasăCORONAVIRUSRomânia, încă 30 de zile în stare de alertă începând de duminică....

România, încă 30 de zile în stare de alertă începând de duminică. Restricțiile care rămân în vigoare

România, încă 30 de zile în stare de alertă începând de duminică. Restricțiile care rămân în vigoareRomânia, încă 30 de zile în stare de alertă începând de duminică. Restricțiile care rămân în vigoare

Începând de duminică, 16 august, starea de alertă din România se prelungește cu încă 30 de zile în urma deciziei luate de Executiv în cadrul de ședinței de vineri.

Decizia Guvernului vine în contextul în care evoluția pandemiei de coronavirus în România este una ascendentă, în utlimele două săptămâni fiind înregistrate recorduri zilnice în ceea ce privește noile infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

De asemenea, autoritățile au punctat din nou importanța respectării măsurilor și restricțiilor impuse pentru a prevenirea răspândirea coronavirusului.

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

„Starea de alertă continuă pentru o perioadă de încă 30 de zile fără măsuri de restricţii suplimentare şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice va fi adaptată această stare de alertă la noile condiţii în măsura în care acest lucru va permite”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Măsura vine în contextul în care un raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor arată că țara noastră ocupă prima poziție în topul răspândirii coronavirusului la nivelul Uniunii Europene.

În plus, rata deceselor ale unor persoane diagnosticate cu noul COVID-19 este de 19 la un milion de locuitori, mult peste media europeană de 4 (în ultimele 14 zile). Și în ceea ce privește numărul de noi cazuri depistate la 100.000 de locuitori, România este cu mult peste media europeană, având o rată de infetcare de 4 ori mai mare.

Restricțiile din perioada stării de alertă

Restaurantele din hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor rămân inchise.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în mijloacele de transport în comun, la serviciu, în spațiie publice închise, dar și în cele deschise: piețe, târguri, stații, faleze, zone unde au loc serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice „în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”.

La plajă, oamenii trebuie să păstreze distanțarea fizică de 2 metri, cu excepția membrilor aceleiași familii.

Izolarea şi carantina persoanelor se poate institui conform Legii 136/2020 în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Carantina zonală se poate institui în condiţiile Legii 136/2020.

Activitatea cultelor religioase se poate realiza doar cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Operatorii economici care desfăşoară activitatea în spaţii în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi altele asemenea, au obligaţia să respecte orarul de lucru cu publicul şi restricţiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Hotărârii 40 a CNSU, „programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi Bucureşti, nu poate începe înainte de ora 6,00 şi nu poate depăşi ora 24,00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la ora 23,00”.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
109 afisari

3 COMENTARII

  1. Exista aceste restrictii si masuri ce consider a fi respectate…
    Suntem singurii care trebuie sa incercam sa ne protejam cat mai firesc si fara alte discutii in contradictoriu.

    • ”… singurii care trebuie SĂ ÎNCERCE SĂ SE PROTEJEZE ”, ignorantule. În plus, ești o oaie. Ba nu. Până și oaia se mai zbate, mai protestează, când e dusă la tăiere. Tu, și, ca tine, mulți, alții, sunteți nevertebrate.

  2. Orban si guvernul lui IOHANNIS trebuie sa plateasca in fata legii pentru dezastrul produs prin masurile luate in aceasta perioada. Sa plateasca pentru crimele comise prin lipsa asistentei medicale si distrugerea sistemului de sanatate, prin ingradirea accesului la educatie al copiilor, prin amanetarea viitorului acestei tari prin imprumuturile facute de dezaxatul ala de la finante, prin promovarea clientelei de partid in f-ctii cheie si blatul cu PSD in ceea ce priveste mentinerea unor personaje in conducerea institutiilor care aduc beneficii atat PSD cat si PNL, pentru saracirea romanilor si expunerea cetatenilor acestei tari la riscuri inutile, pentru ingradirea drepturilor si libertatilor, etc…
    TRBUIE SA PLATEASCA SI SA PLECE!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger