AcasăNewsRomânia, în zodia SECETEI. Se raţionalizează apa! Se închide robinetul la bloc

România, în zodia SECETEI. Se raţionalizează apa! Se închide robinetul la bloc

Seceta din acest an a produs adevărate drame în rândul fermierilor

Canicula ce „arde” România de câteva zile încoace a produs o secetă severă în mai multe zone. Cel mai afectat pare judeţul Prahova. Cel mai mare furnizor de apă potabilă de aici anunță raționalizarea apei potabile pentru acest sfârșit de săptămână în mai multe localități și oprirea pe timpul nopții a furnizării de apă, din cauza secetei.

Hidro Prahova a anunțat că localnicii din comuna Scorţeni (două sate)primesc, în acest weekend, apă potabilă în baza unui program, măsura limitării furnizării fiind luată din cauza secetei şi în contextul în care consumul de apă potabilă în agricultură este unul „extrem de ridicat”.

Se opreşte apa noaptea

Foarte grav este şi în oraşul Urlaţi, unde oamenii vor primi, în aceeași perioadă, apă potabilă pe timp de zi, noaptea fiind oprită.

Restricţiile pot fi suspendate în acest interval de furnizare a apei potabile cu restricţii, în situaţia în care vor fi semnalate precipitaţii suficiente pentru a completa rezervele de apă, astfel încât să fie asigurat necesarul de consum.

Societatea Hidro Prahova SA precizează că a informat Primăria oraşului Urlaţi cu privire la necesitatea introducerii programului de furnizare a apei, aceasta fiind singura soluţie tehnică pentru refacerea resurselor de consum, la nivelul localităţii”, menţionează compania furnizoare de apă.

Secetă extremă şi în Vrancea

Situaţia este foarte gravă şi în judeţul Vrancea. Fermierii de aici îi cer Guvernului să declare stare de calamitate din cauza secetei în acest județ, care se confruntă cu o secetă extremă.

Pagubele la culturile de toamnă depășesc 70%, iar agricultorii se tem că la fel se va întâmpla și cu cele înființate în primăvară sau chiar mai rău. Agricultori mici și mari deopotrivă cer măsuri de sprijin și investiții cât mai urgente în sisteme de irigații.

author avatar
Andrei Ștefan
1.615 afisari

17 COMENTARII

      • Planul pizdii ma-tii. Nu ploua, boule! E seceta naturala, o vezi si tu. Dar nu intelegi pentru ca esti retardat. Nu mai trebuie niciun plan.

        • Secetă naturală?
          De criza apei vorbesc de mai bine de zece ani.
          Directorul de la Nestle spune de vreo 20 de ani că apa nu este un bun al tuturor, apa trebuie privatizată și plătită.
          Nu vezi nici o legătură?
          În anumite state americane nu ai voie să aduni apa de ploaie. Ceva abureli cu circuitul apei în natură.
          „Dacă-mi zicea cineva în anii 1970 că o să plătesc apa de la robinet aș fi rîs de el” (un fost coleg american)
          Toți românii ar fi rîs în 1990 dacă li s-ar fi spus același lucru. S-ar fi împrăștiat de rîs dacă li s-ar fi spus c-o să plătească că plouă?

  1. Daia a vrut irigatii… Le-au blocat/
    Puneti un ministru un agricultor roman, privat. Care stie ce inseamna sa lucrezi 24 h pe zi … ( dormi cand apuci )
    ANGHEL din Oltenia !!!

  2. Trasul țevilor în mai fiecare sat n-a fost nevinovat. Da de vor refolosi oamenii apa fântânilor măcar la spălat dacă de băut nu-i atît de bună.

  3. Cretinii astia fac tot ce pot ca sa urgenteze rascularea generalizata a romanilor.
    Vine vremea coasei, furcii si securii !!!

  4. Satanele astea blestemate vor pune contoare de apă si pe fântânile din curțile oamenilor….

    Fiți atenți ca dracii aștia pun apă de javel in apa care vine la robinet, care va arde intestinele….

    Filtrați apa ! Puneți un praf de argilă verde ptr. a purifica apa !
    Faceți semnul Sfintei Cruci pe toți ce mâncați si beți !, spune Sfântul Arsenie Boca.

      • La tine nu trece sigur! Daca esti habarnist, taci! S-au facut experimente stiintifice de purificare a alimentelor cu semnul Sfintei Crucii de catre rusi, loaza. Chiar tu poti face astfel de experimente, daca te duce capul. Nu ai decat sa faci semnul Crucii peste apa si du-o la laborator!

  5. Se pare ca sinagoga satanei a pus vaccinul in apa „potabila”.
    Voi face ” săpături” pe internet cât de curând….

    Vlad Țepeș,
    De multă vreme ar fi trebuit să-i „scuturăm”pe criminalii aștia! Dar nici acum nu-i târziu!

  6. Bai, acum au ocazia si brazilienii din Prahova care tin cu Petrolul sa vada cume fara apa, dar sigur sunt obisnuiti cu asa ceva, din moment ei sunt mai tuciurii din nastere, asa ca nu o sa le fie greu !! Bai, astia din Urlati, pregatiti sekurile, ca vine si vremea secerisului, la toamna mergeti si voi pe la jeneralul maciuca aka niku ciukanezu ca ii urati ceva bun si frumos, sa il bagati in locuri mai calde, stiti voi care !! Ha ha ha 🙂 Scapa care poate, bai brazilienilor de langa Bukale, nu e ca si cum la aia din Bukale chiar i-ar durea in cot de voi !! Ha ha ha 🙂 Iar faza cu ce baga criminalii astia in apa e adevarata, dar nu credeti voi ca hotii astia ordinari o sa recunoasca vre-odata asa ceva !! Bai anonim, baga o teava de apa la negrisorii aia, sa nu moara de sete, bai, nu fii ghertzoi !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger