AcasăNewsRomânia, în stare de alertă pentru încă 30 de zile! Premierul anunță...

România, în stare de alertă pentru încă 30 de zile! Premierul anunță noi restricţii

stare de alertaRomânia, în stare de alertă pentru încă 30 de zile! Premierul anunță noi restricţii / foto: News.ro

Guvernul a stabilit prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie. Țara noastră intră astfel în a șasea lună de stare de alertă, după cinci prelungiri consecutive.

Există noi măsuri impuse la nivel național, în funcție de rata de infectare din fiecare județ, respectiv localitate.

„Ieri am avut reuniunea CNSU, prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă, cu încă 30 de zile și de asemenea, să completăm Hotărârea de Guvern cu câteva măsuri suplimentare. În principal, se instituie obligativitate purtării măștii în spații aglomerate cum ar fi piețe, peroane, stații de autobuz, târguri… unde nu există posibilitatea păstrării distanței necesare. Pentru o incidență de 1.5 la mie și 3 la mie, iar în localitățile unde se depășește numărul de cazuri și indicele de 3 la mie, CNSU instituie purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, nu numai în cele aglomerate”, a spus premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern din 14 octombrie.

Din 15 mai, România se află în stare de alertă și aceasta a fost prelungită lună de lună. În timpul stării de alertă se pot restrânge unele activități sociale, iar populației i se pot impune reguli obligatorii de respectat.

Noi măsuri de protecție

Purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori

Se propune ca evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise să fie interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ce priveşte programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, în şedinţa CNSU s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%.

author avatar
Andreea Vlad
159 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger