AcasăNewsMarcel Ciolacu atacă Bruxellesul: „Am supărat fermierii români ca să dăm prioritate...

Marcel Ciolacu atacă Bruxellesul: „Am supărat fermierii români ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene!

România în Schengen, dar cu ce preț? Critici către Bruxelles. Marcel Ciolacu: „Am supărat fermierii români ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene” / Foto: Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „refuză să creadă că România nu va intra în spațiul Schengen”, referindu-se și la rolul jucat de România în tranzitul cerealelor din Ucraina.

„România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare, iar conduita țării noastre în gestionarea fluxurilor de refugiați din Ucraina și în asigurarea rutelor de export pentru grânele ucrainene, arată că merităm pe deplin admiterea în Spațiul Schengen”, a declarat liderul PSD.

„Refuz să cred că România nu va intra în Schengen”

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a spus că fermierii români au fost devafovizați în favoarea transportului de cereale ucrainene.

„E un moment, cred că a fost toată lumea invitată, e un moment în care cu toții trebuie să vorbim aceeași limbă. Eu, pur și simplu mental, refuz să cred că România nu va intra în Schengen. Eu cred că în războiul din Ucraina am avut cea mai mare contribuție. Am supărat fermierii români ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene. Îmi e greu să accept că un parlamentar ales de către români face ceva împotriva României. E trădare”,  a spus Ciolacu.

„A sosit momentul ca toți decidenții și partidele politice din România să susțină, în următoarele săptămâni, pe toate canalele și pe toate fronturile, aderarea țării noastre la Spațiul Schengen”, a estimat anterior liderul PSD.

„Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toții uniți și să acționăm pentru țara noastră. În această chestiune nu e loc de orgolii și rivalități. Apelul meu este ca toate partidele să utilizeze contactele pe care le au în familiile lor politice europene, pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen”.

„România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare, iar conduita țării noastre în gestionarea fluxurilor de refugiați din Ucraina și în asigurarea rutelor de export pentru grânele ucrainene, arată că merităm pe deplin admiterea în Spațiul Schengen”.

Iohannis: „Îndeplinim din 2011 toate condiţiile tehnice”

„Schengen nu este nici despre resurse, nici despre alte lucruri. Este despre criterii tehnice care trebuie îndeplinite, în special pe controlul la graniţe, controlul migraţiei şi aşa mai departe. Noi îndeplinim din 2011 toate condiţiile tehnice. Acest lucru a fost verificat şi răs-verificat. Între timp, suntem efectiv, deci de facto, parte într-o serie de programe şi proceduri aferente Schengen şi ne facem treaba foarte bine acolo”, a declarat și președintele României, Klaus Iohannis.

„Dacă vorbim de unitate și solidaritate în Europa, ea trebuie să existe și între noi. Părerea mea este că toate formatele care ne aduc împreună trebuie finalizate. Formatul Schengen permite circulația liberă a persoanelor și cred că este important și pentru români să se considere și ei europeni cu drepturi depline”, a mai spus șeful statului.

author avatar
Tudor Borcea
4.817 afisari

13 COMENTARII

  1. Când ești sclavete aia meriți. Să te calce toți în picioare. Pățesc așa ceva boanghinele? NUUU??? Cum așa?
    Dar ce să știe un croncan prăpădit ca șeful ciumei roșii!?

  2. Ce să caute România în Schengen? A, da, avem de dat portul Constanța, ni-l cere Olanda, corect…
    După aia, România va adopta moneda Euro și ceea ce costă acum 3 lei va costa 3 euro, în condițiile în care negocierea salariilor se face, preponderent, în Euro… să vezi atunci distracție!

  3. Tagane borrat , lua-te-as de barboi , stii tu ca azi este prima zi in care am masurat o bucata de branza cu SUBLERUL ?

  4. Ciolacule esti prost , dupa ce 6 luni deschizi gura ?,6 luni ati facut ce-au vrut UE ,NATO si Americani , iar acum crezi ca se vor uita la tine sau la Romania altfel decat la o COLONIE
    REBEGITA ,CALICA ,DATOARE SI MAFIOTA !.
    INFRASTRUCTURA ROMANEASCA PRAF DUPA CE ZECI DE MII DE TIRURI UCRAINIENE SUPRAINCARCATE AU STRABATUT ROMANIA IN LUNG SI-N LAT.
    Despre ce cereale vorbesti ma Ciolacule ?,tu habar n-ai ca in Romania au fost calamitate culturile ?,tu Ciolacule nu stii ca 45% din terenul agricol e vandut strainilor si de recolta aia nu te atingi tu ci strainul ?

  5. ORICUM NU SE MAI MERITĂ😤 Acum când se duce de rapa tot occidentul🤕, NICI DREAKU NU MAI VREA ÎN  Schengen!

  6. După ce neau distrus toate fabricile și uzinele conbinatele siderurgice.sau de.prelucrare a.lemnului.după.ce.neau făcut sclugi.în propria noastră țară la patroni și la străini după ce au distrus agricultura și după ce neau alungat din.țară familiile noastre acum vor să intrăm în șenghen ca să fim cu totul sclugile lor pe lîngă faptul că vor să ne oblige să nu mai ținem în.gospodările noastre animale și păsări vor cu tot dinadinsul să măncăm goange ,viermi,lăcuste greierii deja au făcut prima păine din.fărină de greier.la noi în țară ,cum este posibil așa ceva nici un partid politic nu reacționează că sunte tratați ca pe niște animale sălbatice dece tace.preșdintele iohanis dece tace prim ministrul ciucă dece taci poporule romăn .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger