AcasăNewsRomânia, în PERICOL din cauza Rusiei! Vasile Dîncu a explicat de ce...

România, în PERICOL din cauza Rusiei! Vasile Dîncu a explicat de ce trebuie să ne temem de Vladimir Putin

vladimir putin-armataRomânia, în PERICOL din cauza Rusiei! Vasile Dîncu a explicat de ce trebuie să ne temem de Vladimir Putin

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina pun în pericol inclusiv siguranţa României. O recunoaşte chiar Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Ucraina şi Occidentul au denunţat în ultimele săptămâni concentrarea unor efective de aproape 100.000 de soldaţi ruşi la frontiera ucraineană, generând temeri cu privire la o invazie, în timp ce Moscova neagă un scenariu de război.

Oficialii ucraineni din domeniul apărării susțin că Rusia a mărit numărul de trupe în apropierea graniței cu Ucraina la 120.000 de soldați, inclusiv personal suplimentar al armatei, forțelor aeriene și navale.

Cum se apără România de Putin şi de Rusia?

Rusia reprezintă în acest moment o amenințare pentru întreg spațiul estic la NATO, inclusiv pentru România, în contextul actualelor tensiuni cu Ucraina, dar Alianța Nord-Atlantică este pregătită și are scenarii și planuri pentru orice situație, a explicat Dîncu.

România este parte a NATO și face parte din strategia generală a NATO pentru această zonă. Există planuri pentru toate situațiile, NATO are planuri pentru orice situație, sunt codificate, sunt procedurate.

Sigur că deocamdată, ceea ce realizează NATO pe acest flanc estic este să întărească o prezență avansată a trupelor – avem trupe în Polonia, în țările baltice sunt batalioane internaționale.

Sigur că vor fi și alte măsuri pe care le va lua NATO în această perioadă. Se intensifică supravegherea spațiului aerian, maritim.

În această perioadă de alarmă se caută cât mai multe informații despre asta și este pregătit până la urmă un anumit plan. În funcție de scenarii se va activa acest plan. Planul nu este public și nu poate fi comunicat în detaliu la televiziune”, a spus Dîncu la postul Digi24.

Putin a vorbit despre „un prim pas către genocid”

Vladimir Putin a susţinut joi că populaţia din estul Ucrainei, o zonă aflată în prezent în centrul unor noi tensiuni între Moscova şi Occident, ar suferi de o „rusofobie”, un „prim pas către un genocid”

Trebuie să vorbesc despre rusofobie ca un prim pas către un genocid. Este ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în Donbass (numele acestei regiuni), o vedem, o ştim cu siguranţă. Şi aceasta seamănă desigur cu genocidul despre care aţi vorbit”, a afirmat liderul rus unui jurnalist, în cursul unei reuniuni cu Consiliul prezidenţial pentru drepturile omului.

author avatar
Andrei Ștefan
753 afisari

17 COMENTARII

  1. Tovarășul Dincă, am înțeles că NATO se agita si se va agita in zona Poloniei si zona mării baltice.
    Românii, aia idioți au gospodăriile un pic cam departe ca sa astepte salvarea de la soldati NATO care se extenueaza muncind la curțile fecioarelor nordice.
    Deci, lăsați trupele NATO care se vor juca in partea cealaltă a europei si spuneți-ne, care este strategia armatei române in caz că amicii ruși vor invada Ucraina sau de ce nu România? Ce facem? Le vindem fiarele vechi cumpărate de la aliatii nostrii? Mobilizam armata de rezervisti români și ii inarmam cu ce găsim prin poduri? Dati-ne si noua o idee două ca să nu ne pierdem timpul in brain storming la o adica.

  2. Tovarășe Dincă, stiti să trageți cu arma? Știți la ce folosește un ministru al forțelor armate? M-am uitat la competențele tovarasesti pe care le descrieri in cv ul dumneavoastră și nu am înțeles care din abilitățile pe care le descrieti ne vor proteja de prietenii noștrii rusi. Credeți ca ii vom putea mitui cu fiarele vechi cumpărate de predecesorul dumneavoastră, actualul prim intre prim miniștrii? Care este strategia dumneavoastră pentru viitorul armatei și a poporului român?

  3. Dacă va fi război va fi că aşa s-a hotărît de către cei ce au în mână şi SUA şi Rusia şi Europa şi China samd. Faptul că au pus la armată unul ce umblă cu îmbroboditul oamenii, sociolog, mă face să cred că războiul nu ar putea fi departe.
    Înainte de PLANdemie mă întrebam cum vor dezminții minciuna cu armele nucleare. ..ştiți voi, pot distruge Pămîntul de n+1 ori şi de aceea a fost numai război rece. Văd, ultimii doi ani, că, deocamdată, pot minții orice fără să înroşească sau oamenii să le dea peste bot.

  4. asta este meseria alora care au facut asa zise facultati de vorbe goale , gargara si minciuni , cam asta a produs toata viata ceafa groasa de porc .

  5. Tovarășul Dancu, dupa mintea dumneavoastra mică si in Colțuri, rușii sunt de vina ca americanii au pus tot felu de rachete in coastele lor. Putin este idiot, ca nu impanzeste polul nord, Cuba si Venezuela cu rachete nucleare in curul Americi, sa vedem cum sta treaba, ca ultima data era luată ca declarație de război împotriva Americi. Invers, ruși sunt de vina cand America implantează tot felul de sisteme militare. Dar America fiind conduse de multinaționale ce au pus ochii pe milioanele de cetățeni ruși si ucrainieni pentru ai transforma in sclavii consumului si pe resursele acestor tari, este posibil sa avem si un război in aceasta parte de Europa

  6. Romania e in pericol datorita imbecililor care o conduc,sondajorul Dancu e printre ei.Cat priveste NATO de canda a fost creata tot isi cauta dusmani pentru a goli depozitele de arme pe care apoi sa le umple din nou Deep Statul pe banii popoarelor „partenere”.Cand nu gaseste dusmani ii inventeaza.Lista e lunga Coreea ,Vietnam,Irak,Iran,Libia,Siria acum Rusia si China.Trebuie sa fii de-a dreptul tembel ca in 60 de ani sa nu fi inteles asta.

  7. Eu nu ma tem si nu imi e frica de Putin. De ce te temi Dincule? De ce induci teama in armata romana, tu care trebuie sa imbarbatezi oastea? Afganii aia o mana de sălbatici ciobani au intors armata rusa in 2 ani de zile cu 2 Agheuri si 10 kalasuri.

  8. Inseamna ca nu ai generali buni dacă e ca aia ce asigura paza la motorina sau ce fura din fondul de razboi.

  9. Tovarășe Vasile Dincu ,cel premiat de Germania pentru merite săvârșite în favoarea ei,du-te bre și trăiește acolo și lasă -ne in pace că nu ne face plăcere să auzim ideile dumitale aiurite și răuvoitoare tarii

  10. După discuția cu Putin, Biden a spus ca soldații americani nu vor fi trimiși în Ucraina iar ucrainenilor le-a transmis ca au obligații din acordul de la Minsk neonorate și ca trebuie sa lase o autonomie mai larga republicilor secesioniste, context in care Dmitri Kuleba a cerut negocieri cu Moscova, fiind dispus la unele concesii. A se citi Reuters, AFP, Washington Post etc. În acest context a mai face declarații războinice arata cât de idiot poți fi Dancule sau cât de obedient și pupincurist al Ocultei NATO poți fi. Avem o groaza de idioți la butoane care o fac pe vitejii fata de rusi și care pun în mod inutil tara în situatii de ostilitate cu o mare putere nucleara. Bai proștilor voi nu înțelegeți ca în cele din urma rusii cu americanii se vor înțelege iar romanii vor lua picioare în cur din cauza prostiei voastre? Dar și dacă romanii se lasă guvernați de toți prostii, asta e!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger