AcasăNewsRomânia, în beznă! Pană de curent istorică! Nord-vestul țării, în întuneric

România, în beznă! Pană de curent istorică! Nord-vestul țării, în întuneric

curent electricRomânia, în beznă! Pană de curent istorică! Nord-vestul țării, în întuneric

O avarie a afectat vineri reţeaua de transport al energiei electrice în mai multe regiuni din nord-vestul ţării, compania Transelectrica precizând că s-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate.

Între judeţele afectate sunt Sibiu, Cluj şi Maramureş, responsabili ai Transelectrica precizând că se lucrează pentru remedierea defecăiunii apărute.

Oana Miriţă, purtătorul de cuvânt al Tranelectrica, a declarat că pana de curent a fost provocată de ”un incident la nivelul reţelei de transport europene, produs la 15.05, care a condus la apariţia avariei atât în România, cât şi în alte ţări„.

Transelectrica a explicat pana de curent, într-un comunicat

Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanşarea mai multor echipamente din reţelele electrice de transport atât din România, cât şi din alte ţãri. La nivelul României a fost afectatã zona de nord-vest a ţãrii”, arată Transelectrica într-un comunicat.

Reţeaua Electricã de Transport din România a fost readusã la condiţiile normale de funcţionare în jurul orei 16.00, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi în jurul orei 16.45, spun reprezentanţii Transelectrica.

Cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest incident urmeazã sã fie analizate şi identificate la nivelul Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa – ENTSO-E”, adaugă ei.

author avatar
Andrei Ștefan
405 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca merg la Posta pt contract electric pentru a evita coada de zeci de km se poate?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger