AcasăNewsRomânia, în agonie! Sărăcia mușcă și din clasa mijlocie / Aproape jumătate...

România, în agonie! Sărăcia mușcă și din clasa mijlocie / Aproape jumătate din copii trăiesc în pragul sărăciei

copii

Suntem cei mai expuși sărăciei din Europa, arată noile date Eurostat. Iar fenomenul pare să se extindă și la clasa mijlocie din cauza avalanșei de scumpiri la alimente, dar și a facturilor mari la întreținere care se resimt acut în portofelele românilor.

În România, 34,4% din populație trăiește în risc de sărăcie. La nivel european, 22,5% din populația UE este expusă riscului de sărăcie sau de excluziune socială, arată datele Eurostat.

România, în fruntea listei ţărilor în care copiii sunt în pragul sărăciei şi al excluziunii sociale

Din păcate, sărăcia strică grav copilăria copiilor români. Aproape un sfert (24,4%) dintre copiii (sub 18 ani) din UE erau expuşi anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială, comparativ cu 21,1% dintre adulţi (18 ani şi peste), cea mai ridicată pondere a copiilor aflaţi în această situaţie fiind în România (41,5%), Spania (33,4%) şi Bulgaria (33%), arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Copiii se confruntau cu un risc mai ridicat decât adulţii de a fi supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială în 18 dintre cele 27 de state membre UE. Cel mai mare decalaj între cele două grupe de vârstă se înregistra în Luxemburg (10,5 puncte procentuale), România (8,7 pp), Spania şi Austria (ambele 6,8 pp).

Previziunile privind nivelul de trai nu sunt deloc optimiste. În România, costul vieții a crescut de la un la altul în medie cu 15%. La nivelul Uniunii Europene procentul este de 11%, variind între 6,7% în Malta și 27,5% în Estonia. Din cauza scumpirilor, sărăcia absolută va crește cu circa 15% în România, în timp ce la nivelul UE procentul va fi de 4,4%.

author avatar
Andreea Vlad
343 afisari

8 COMENTARII

  1. Iohanus curdefer ,fatalau,
    El e de vina ,ticalosul
    Pana nu v-a lasa din gura osul
    Tot asa o vom duce din rau in mai rau

  2. V a trebuit UE si NATO sa faceti foame a si frigul ati oprosit toate gunoaiele de mercenari drogati amerlicani si platiti cu bani grei in loc sa aveti grija de batrini,copii si persoane cu probleme

  3. România educată…pas cu pas o distrug nenorociții cu Dihania Mută de la Cotroceni…să de-a Dumnezeu să nu ajungeți Crăciunul nenorocitil.or… în orașul meu știu cazuri de copii cu păduchi și care se hrănesc doar cu biscuiți iar ăștia fac donații de miliarde de € Moldovei și Ucrainei +armament inutil de la Bideu tot de multe miliarde

  4. La Sibiul tau bai Werner
    Copilasii au paduchi
    Unii au raie capreasca
    Scolile sunt pe chituci!

    Romania,,iieducata”
    Toata tara-i blestemata
    Ne-ai adus cu totu-n haos
    Wernere ia un repaos!

    De fapt tu esti in repaos
    Si de asta -i frig si haos
    De fapt tu te plimbi in cercuri
    De vineri si pana miercuri!

    N-ai habar ca tara asta
    A ajuns precum napasta
    Habar n-ai ca ne-ai distrus
    Tu fiind slugoi supus!

    N-am crezut in viata mea
    Ce ascunde natia
    Si nu stiam ca avem
    Atati’ slugoi in sistem!

    Pe judecatori i-ai pus
    Dupa mintea ta de plus
    Ai adus si le-ai dat stele
    Toate javrele tembele!

    Adunati de peste tot
    presedinte idiot!

  5. Draaagi rroomani,nu va luati dupa unii sau altii,Prograaamul meu de suuflet Roomania esuata,pardon,Roomania eduuucaata,duduie la fel ca reformele liberaaale ale lui SoCatzuuuuu.Duuupa cum stiiiti,si am declarat reeecent,am identificaaat suursa de finantare,2,5% din PIB vreo 15 miliarde de Euro,pe cae ii vom investi in industriile de armament din USA si din alte Tari pretene,de unde vom primi un comision leeegaal de 10%,( parandarat ).Deasemenea am ideeentificaat sursa de finantaaare sa mai cumparam 20 de meleoane de Doze de vaaaaccin,pe vreo 1,5 miliarde de Euro.Duuupa cum stiiiti,este maare nevoie de eleee,pt.ca cele 125 de meleoane de Doze achizitionate de SooCatzuu si echiipa lui,au foost aruuncate la gunnoi,expirateee,deci nu mai puteau fi folosiite.Mai aleees ca s-a dovedit ca vaaaccinul nu te protejeazaaa,si nu impiedica transmiterea virusului.Urmeeaza sa mai achizitinam la de trei ori pretul elicopteere,submariine,drooone,zmeee pt. copii,si BMW-uri,schiuurri si costum pt. schiiii,ca ala de aniu’ trecut,s-a rataciiit,nu stiu unde naiba eeee.Saaalut.

  6. Da frati romani trebe falusuri de guma cumparate ,vreo 30 de melioane pentru Drula si ghinea si scarbavnica aia care zicea ca democratia este un lux …imi scapa numele …pruna ..parca si Colos are nevoie pentru ca a cam calcat pe bec si a ramas gravid

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger