AcasăNewsRomânia, groapa de gunoi a NATO! Cumpărăm vechiturile „Aliaților”, iar fabricile noastre...

România, groapa de gunoi a NATO! Cumpărăm vechiturile „Aliaților”, iar fabricile noastre de armament sunt împinse spre faliment

armamentRomânia, groapa de gunoi a NATO! Cumpărăm vechiturile „Aliaților”, iar fabricile noastre de armament sunt împinse spre faliment

Industria de armament din România se prăbușește în timp ce autoritățile române preferă să cheltuiască sute de milioane de euro pe vechiturile Norvegiei și Portugaliei.

Sindicaliștii din Apărare sunt revoltați, deoarece prețurile la combustibili, energie și gaze au explodat, iar comenzile au scăzut. Dau vina pe Guvern, care continuă să cumpere armament din străinătate. Angajații celor mai importante fabrici de armament din România sunt de părere că parteneriatul strategic România-SUA înseamnă, în prezent, doar urmărirea intereselor americanilor.

O nouă zi de proteste la Cugir

Sute de muncitori de la cele două fabrici de armament din Cugir au întrerupt marţi din nou activitatea. Aceștia solicită creşterea salariilor, care, susţin ei, nu le ajung să îşi plătească facturile la electricitate şi căldură. Mulți dintre ei trăiesc din mai puțin de 1.800 de lei pe lună, deși lucrează de-o viață într-un domeniu aparte.

Întrunit luni, Consiliul de Administraţie al Uzinei Mecanice Cugir le-a oferit acestora o mărire de doar 6,50%. Prea puțin, spun sindicaliștii, care au oprit lucrul pentru a treia zi lucrătoare la rând.


În timp ce majoritatea muncitorilor sunt plătiți cu salariul minim pe economie, șefii lor duc acasă sume impresionante, completate de colaborări „în privat”, potrivit alba24.ro. Cei din conducerea Romarm, de care țin fabricile de armament și muniție din Cugir, au salarii uriașe în raport cu oamenii de rând care lucrează în secțiile de producție.

Șefii ROMARM obțin venituri generoase

De exemplu, potrivit declarației de avere a directorului general (pentru 2020 – ultimul an fiscal încheiat pentru care există declarație depusă), acesta a câștigat de 10 ori mai mult decât un muncitor de la Cugir, potrivit alba24.ro. Gabriel Țuțu a câștigat de la Compania Națională Romarm 151.630 de lei. La acești bani se mai adaugă aproape 30.000 de la Safe SA București și dividende în valoare de 46.636 de lei de la INFOPRIMUS RESEARCH SRL.

Și președintele Consiliului de Administrație, Vlad Năstase, a câștigat în 2020 o sumă de 17.000 de lei de la Concilium Consulting SRL și 21.600 de euro de la TMK Artrom. În Consilul de Administrație al companiei naționale se mai află și Iulian Cristian Simu, fostul director al Uzinei Mecanice din Cugir până în 2020.

În calitate de secretar de stat, acesta a câștigat de la Ministerul economiei peste 116.000 de lei, plus alți 23.000 de lei în calitate de președinte al Consiliului de Administrație și administrator al Electromecanica Ploiești. De fapt, în declarația de interese, acesta a precizat că suma pe care o câștigă lunar din această poziție este de 1.930 de lei.

Potrivit declarației de avere de la jumătatea anului 2021 (pe anul 2020), directorul general al UM Cugir, Marin Morariu, a câștigat aproape 131.000 de lei de la uzină.

author avatar
Andreea Vlad
1.005 afisari

7 COMENTARII

  1. PAI NU VEDETI CINE CONDUCE ROMANIA?SE MAI PRIMESTE O SAPCA,SE MAI AVANSEAZA CU O STEA ,SE MAI PRIMESTE UN COMISION GRAS
    ,

  2. F 16 sunt de productie americana ,cele din Portugalia sunt la a 4 a mana :SUA,NATO,Portugalia -Romania din care 1 s-a dezintegrat la Malina linga Galati !,Fiarele vechi din Norvegia tot F 16 tot de origine americana au 40 de ani !;n-ati mentionat cele 800 buc Pirania transportoare cu turela gen morisca ,zac prin cazarmi !,mai puneti rachetele patriot alte vechituri revopsite ,miliarde de euro aruncate pe vechituri inutile,daca erau doar niste sute de milioane mai era ceva. Sa te ploconesti pentru o sapca !,ori sa-ti cumperi postul de prim minstru
    cu bani imprumutati nu-i a buna mai ales pentru cei multi care vor trebui sa rabde ca sa plateasca datoriile.
    Soarta industriei de aparare era deja aranjata de cei care au semnat apartenenta la NATO. Sa cumperi pulbere de la sarbi !!!!!!!!,mai mare batjocura. Sa distrugi industria FAGARASULUI !!,n-ai s-o mai refaci niciodata pentru ca ai distrus in primul rand traditia scolii de chimie .
    Am facut practica in Fagaras in anii 70,am fost in Fagaras in 2004 ,era jale rasturnai sina de cale ferata cu piciorul !!, pustiul ,balariile erau peste tot.
    Ce minte criminala a distrus sistematic toata industria si economia romaneasca ?,deranjam ,stricam piata multora ,azi stam cu mana intinsa !,vrem pomeni ?,,GAURA NEAGRA „UE „ABSOARBE TOTUL CU O FOAME BOLNAVICIOASA.

  3. Politicianul roman un corupt,prost,hot si pe deasupra fudul.Cu ajutorul lor Romania a ajuns cea mai mare groapa de gunoi din Europa.Toata tara este vanduta,furata si vandalizata.Toti cei care au fost la putere timp de 32 de ani ar trebui trasi in teapa,pusi la fiecare intersectie cu un slogan,,cine face ca mine,ca mine sa pateasca’’ numai asa vom scapa de ei.

  4. Colonia este groapa de gunoi a tuturor, nu numai a nato. Toate gunoaiele vin la noi; trag la gunoaiele din fruntea statului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger