AcasăNewsRomania, groapa de gunoi a Germaniei!

Romania, groapa de gunoi a Germaniei!

Convoaie de tiruri trec prin vamă şi aduc la gropile de gunoi deşeuri periculoase

De prea multe ori romanilor li s-a tot spus ca nu avem autostrazi si pentru ca nu s-au obtinut nu se mai stie ce avize de mediu pentru a nu fi deranjati liliecii ce dorm intr-o pestera sau ursii care vor sa traverseze carosabilul catre locurile unde se milogesc de turisti pentru ceva mancare. Asa ca, la prima vedere cel putin, ai putea crede ca expertii de la Ministerul Mediului sunt mai catolici decat Papa, atunci cand vine vorba de respectarea cu strictete a tuturor prevederilor legale.

Convoaie de tiruri trec prin vamă şi aduc la gropile de gunoi deşeuri periculoase

Si atunci cum se face insa ca, incet, dar sigur, Romania se transforma intr-o adevarata groapa de gunoi a Germaniei? Da, a Germaniei, pentru ca nu vorbim aici de deja celebrele afaceri ale mafiei italiene in domeniu, de aceasta data tara noastra fiind asaltata constant cu transporturi masive de deseuri periculoase, aduse „pe sestache” din Germania si Austria. Iar dupa ceva controale ale Garzii de Mediu care au si scos la iveala acest nou fenomen, tehnocratii de la minister par mai degraba preocupati doar de lilieci, ursuleti sau fazani, in timp ce coloane de zeci de TIR-uri aduc in Romania deseuri periculoase si pleaca incarcate cu masa lemnoasa provenind din defrisarile ilegale de paduri.

„Teapa” de la vama

In aceasta vara, o operatiune comuna a inspectorilor Garzii de Mediu si a vamesilor romani a scos la iveala o „teapa” care venea de acolo de unde autoritatile se asteptau cel mai putin: de la ecologistii germani.

Garda de Mediu a ministrului Cristina Paşca Palmer, o instituţie prea mică pentru un război atât de mare

Pentru ca, unele companii care predica si castiga clienti batand moneda despre reciclarea asa-numitelor „deseuri verzi” au incercat sa aduca in Romania cateva sute de tone de deseuri extrem de periculoase. Care insa, in declaratia vamala, erau trecute drept „produse reciclate destinate industriei textile”. Insa un control de rutina a oprit convoiul format din cele aproape 20 de TIR-uri care proveneau in special din Germania, dar si din Austria.

Bagat sub pres

La acea vreme, pana si ministrul Mediului, Cristina Pasca Palmer a sustinut sus si tare ca deseurile descoperite erau periculoase si ca, prin urmare, s-au depus actele necesare pentru demararea unei anchete penale.

Cristina Paşca Palmer

Si ca, bineinteles, se vor inmulti controalele. Asa ca, in teorie cel putin, stam din nou bine. Numai ca, in practica, totul a inceput sa scartaie atunci cand ministeriabilii romani nu au mai dorit sa faca publice si numele companiilor germane si austriece implicate in acest dosar. Si uite cum gunoiul nemtilor a inceput deja sa fie din nou bagat sub presul autoritatilor romane, care si-au pierdut brusc curajul in a le veni de hac companiilor din cele doua tari. Firme care, fara niciun  fel de greata, transforma Romania in groapa lor de gunoi.

Pe langa lege

Iar exporturile tot mai masive de deseuri de multe ori periculoase in Romania se datoreaza in buna parte si actualei legislatii. Una care permite astfel de importuri, daca este vorba de deseuri ce pot fi, chipurile, valorificabile.  Asa ca strainii isi declara gunoiul reciclabil si il trimit spre gropile mai mult sau mai putin ecologice din Romania, unde nimeni nu mai controleaza ce se afla de fapt in containere.

author avatar
Toni Matei
1.783 afisari

2 COMENTARII

  1. Proiect B: original si revolutionar! Trebuie doar sa ai un calculator si internet! Totul functioneaza excelent! Acum poti face bani cu Proiect B! Hollywood are nevoie de un subiect nou de film! Oferta de incredere! Avem un proiect pentru Hollywood! Incredibil! Bani cu un subiect de film! Avem un scop maret! Pentru detalii lasati mesaj la:adi51971@yahoo.it

  2. Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa,in fata calculatorului si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger