AcasăNewsRomânia e măturată de inundații, conducerea Inspectoratului de Stat în Construcții la...

România e măturată de inundații, conducerea Inspectoratului de Stat în Construcții la paranghelie

Situația gravă în care se află multe zone din țară din cauza inundațiilor impune ca toate instituțiile statului cu atribuții să fie în alertă. Asta într-o țară normală, cu o conducere normală.

Șefimea Inspectoratului De Stat în Construcții, însă, benchetuia în lux într-o stațiune montană din Covasna, profitând de o așa-zisă „întâlnire de lucru” care chipurile era „impusă de situația de urgență”. În realitate, chiar când mulți români treceau prin situații tragice, șefimea chefuia pe bani publici.

Inspectoratul de Stat in Construcţii (ISC) are obligația prin lege de a sprijini în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Cum sunt și inundațiile care afectează construcții, amplasamente etc. ce pun în pericol vieți. Pot fi evitate tragedii dacă se intervine cu rapiditate, dacă se pot estima daune, sau afectări de construcții de clădiri, poduri, consolidări, baraje ori alte amenajamente etc. și astfel se pot lua măsuri în timp real pentru a înlătura prăbușiri, alunecări de teren și alte urmări ale dezastrelor.

Seful ISC Romulus Bulacu râde cu gura până la urechi alături de delegații comeseni în vreme ce la câțiva km se petreceau tragedii pe fondul inundațiilor

 

Bulacu e un veritabil „campion al șprițului”, care a izbuit până la urmă să-și reducă la tăcere partenerii de băutură, dovedind că nicio inundație nu-i capabilă să-i astâmpere setea

De o gravitate excepțională este faptul că într-o asemena situație de o evidentă urgență, întreaga conducere a ISC, atât cea centrală cât şi cea locală, se află, în această perioadă, la Hotelul „Clermont”, de patru stele, din mărginimea Covasnei, într-o așa-zisă sedință comună pentru preîntâmpinarea catastrofelor ce pot fi determinate de cauzele naturale ale inundațiilor. De fapt, pe șefii ISC nici nu-i interesa propriu zis situația de urgență, sau mai bine zis, unica lor urgență era să se simtă bine la chef.

Spre seară, conducerea și delegații ies pe terasa hotelului, acolo unde stau de vorbă degajați, ca și cum nicio calamitate naturală nu ar putea schimba vreun destin, nimic nu ar stârni nicio îngrijorare, pare, mai degrabă, „o băiețească”, întâlnirea unor camarazi puși pe distracție. Unii dintre ei încep să-și scalde dialogul în câteva halbe cu bere. Discuția e presărată cu râsete, cu bancuri, fix „ce trebuie” într-o astfel de situație, altfel tragică pentru sute de oameni care privesc împietriți cum le e luată de ape averea de-o viață.

Boss-ului de la Inspectoratul de Stat în Constructii „i se taie genunchii” in lift, caci vorba aia: vinul se suie el la cap, dar se mai lasa si-n picioare!

 

Romulus Bulacu si „delegata” au impartit bancheta din spate a autoturismului de teren din dotare. Cei doi coboara multumiti de rezultatul intrevederii

 

Întrebări pentru ministru, dar bune de pus și la DNA

Firește că se pun mai multe întrebări, pe care am încercat să le punem la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, chiar minsitrului Czeke Attlia de la UDMR (cu propensiuni în zona Covasnei), cu atât mai mult cu cât chiar în 19.07.2021, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea de Reorganizare a ISC, prin care sunt desfiinţate inspectoratele regionale în construcţii.

Ministerul a ignorat apelurile noastre, asa ca facem publice intrebarile pe care am fi dorit sa i le punem ministrului, mentionand că și procurorii de la DNA ar putea fi interesati de raspunsurile clanului Bulacu & Co:

– Prima întrebare legitima este cum işi exercită ISC atribuţiile de sprijin in situația in care conducerea sta la șprițuri și e, faptic, dezinteresata total de inundatii?
– Urmare a acesteia, poate aflam câte acţiuni a întreprins ISC în vederea evaluării pagubelor produse şi a dispunerii măsurilor legale ce se impuneau, asa cum prevede legea?
– Nu mai prejos ar fi sa aflam cum se justifică costurile de aproximativ 75 Euro/cameră/noapte (conform siteului booking.com), în condiţiile prezenţei a aproximativ 100 de salariaţi cu funcţii de conducere, pe o durată de 3 zile, la care se adaugă şi cheltuielile de deplasare, diurnă şi masă?
– Există aprobarea ministrului lucrărilor publice, ca ordonator principal de credite, pentru această acţiune?
– Care a fost necesitatea, oportunitatea şi tematica acestei acţiuni?
– De ce nu a fost folosit sistemul intern de comunicare prin videoconferinţă, cu care este dotat ISC?
– Care este suma totală cheltuită în anul 2021 de ISC pentru organizarea acestor tipuri de acţiuni?

author avatar
Andrei Coman
603 afisari

5 COMENTARII

  1. & Iată deci o speță în care nivelul de educație contribuie probabil în mod indirect și la propunerea de proiect ,, România Educată”, speța putând fi folosită chiar și ca material de laborator pentru a evidenția și rolul educației în evoluția societății, ?

  2. & Deci , este evident că nu se mai bea la inundații în condițiile în care se bea pe vremea lui Traian Băsescu și a guvernărilor PSD, ?

  3. O structura inventata, cu sarcini clare, dar a carei preocupare principala era taxarea solicitantilor aut. de construire cu o suprataxa mai mare ca procentul perceput pentru AC, fara sa faca nimic. Supraarmarea locuintelor si obligativitatea angajarii unor diriginti de santier (care sa faca munca pentru care ei erau platiti de fapt), de catre beneficiarii unor proiecte de constructii de importanta si complexitate redusa au dus doar la cresterea pretului acestora. Aud ca prin noua Lege s-au mai desfiintat pe ici pe colo. Sructura insasi trebuia desfiintata, rolul ei putea fi luat ca si pana acum de directiile arh.sef de la Cj-, oricum mult mai prezente in teritoriu decat ISC.

    • Apropo, atata timp cat constructiile sant inundate,,, ce sa caute „specialistii” pe teren ///??? Or, daca n-avem munca, o punem de-un chiolhan…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger