AcasăNewsRomania, din rau in mai rau

Romania, din rau in mai rau

Usurinta de a face afaceri, obtinerea autorizatiilor de constructie si accesul la electricitate sunt printre criteriile la care tara noastra retrogradeaza  anul acesta spre ultimele locuri in clasamentele mondiale, spune ultimul raport al Bancii Mondiale.

Populism pagubos ne laudam cu romani talentati dar tocmai ei sunt descurajati sa inceapa afaceri in propria tara

Romania pierde puncte la capitolele: inceperea unei afaceri (s-au pierdut 47 de pozitii, de pe locul 64 pe locul 111 in prezent), obtinerea creditelor (2 pozitii, de pe locul 20 pe locul 22), protejarea investitorilor minori (7 pozitii, de pe locul 57 pe locul 64), solutionarea insolventei (o pozitie, de pe locul 51 pe locul 52), accesul la electricitate (7 pozitii, de pe locul 147 pe locul 154) si plata taxelor (7 pozitii, de pe locul 42 pe locul 49. Pe de alta parte,  tara noastra a pastrat prima pozitiei in lume la usurinta de a face comert exterior si se mentine pe pozitia 17 la executarea contractelor. „Semnalele acestui raport nu sunt deloc incurajatoare. Ne arata ca alte tari sunt mai prietenoase decat noi cu investitiile private, cu antreprenoriatul, si tot mai multe tari trec in fata noastra. (…) La ‘inceperea unei afaceri’ conditiile in Romania s-au inasprit, ceea ce ne arunca cu 47 de pozitii spre coada clasamentului global anul acesta. Ne aflam in topul rusinii mondiale la obtinerea autorizatiilor de constructie si la accesul la electricitate, fara reactii ferme din partea autoritatilor pentru a corecta aceste anomalii nici macar in anul 2018.(…) Romania si-a imbunatatit performantele fata de celelalte state ale lumii la inregistrarea proprietatii cu doar o pozitie, de pe locul 45 anul trecut ajunge pe locul locul 44 anul acesta. La obtinerea autorizatiilor de constructii am urcat 4 pozitii in lume, de pe locul 150 pe locul 146, dar continuam sa fim la coada clasamentului”, avertizeaza Andreea Paul, presedintele think-tank-ului INACO.

author avatar
Bogdan Borcea
155 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce p..a noastră e think tank, mă, prostule? Un tanc care gîndește? Exprimați-vă românește, snobi căcăcioși ce sînteți.

  2. Sub guvernarea PSD tara aste se duce din ce in ce mai mult de rapa.. Peste doi ani si babuinii ne vor depasi..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger