AcasăNewsRomânia, de la perla Europei - la ghena Europei. 2.000 de tone...

România, de la perla Europei – la ghena Europei. 2.000 de tone de deșeuri periculoase bat la uşa de la intrare

deseuri pe dunareRomânia, de la perla Europei - la ghena Europei. 2.000 de tone de deșeuri periculoase bat la uşa de la intrare

Alt transport masiv de deşeuri periculoase a fost descoperit de Poliţia de Frontieră din cadrul Punctului Calafat Portuar împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj.

Un vapor transporta cantitatea de 1.980 de tone de deșeuri din materiale plastice și reziduuri metalice contaminate cu substanțe periculoase, dar și cabluri având conținut de ulei, gudron sau alte substanțe toxice. Toate astea încercau să intre în România.

Deşeurile veneau din Ungaria

În urma controlului s-a constatat faptul că în componența vaporului existau două barje, încărcate cu deșeuri metalice contaminate cu substanțe periculoase, cabluri având conținut de ulei, gudron sau alte substanțe toxice, materiale plastice precum și componente electrice.

Deșeurile, în cantitate totală de 1.977.687 kilograme, erau încărcate din Ungaria și aveau ca destinație o societate din Turcia.

Evident că autorităţile noastre n-au permis intrarea deșurilor pe teritoriul României, pentru că întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea acestora şi, totodată, pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor şi a mediului, potrivit comunicatului.

Eugen Tomac vrea un referendum

Europarlamentarul Eugen Tomac va face demersuri pentru organizarea unui referendum pe acest subiect.

Îmi rezerv dreptul de a crea un comitet de iniţiativă care să declanşeze organizarea unui referendum pe acest subiect.

Românii sunt cei care trebuie să decidă dacă sunt sau nu de acord ca în ţara noastră să fie aduse deşeuri în condiţiile în care nu avem un sistem de selectare şi reciclare a deşeurilor din Romania şi nici gropi suficiente pentru a gestiona propriile deşeuri‘”, a zis Tomac.

 

author avatar
Andrei Ștefan
197 afisari

2 COMENTARII

  1. Da dar acu ,românii sint multumiti ca nu mai e PSD si Dragnia la putere! In rest ca bagă astia CFR si Metroul in faliment,scumpiri aberante la gaz,curent e bine!! Și-o sa fie și mai bine!

    • Vită, ciuma roșie trebuie să dispară. CU TOT CU SPECIALI! LA PROPRIU!!!
      Ei au permis distrugerea țării, ei au permis huzurul animalelor care atârnă de buget!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger