AcasăNewsRomânia - de la grânarul Europei, la deşertul care înfometează populaţia! Un...

România – de la grânarul Europei, la deşertul care înfometează populaţia! Un fenomen periculos ia amploare în ţara noastră

seceta România - de la grânarul Europei, la deşertul care înfometează populaţia! Un fenomen periculos ia amploare în ţara noastră

Meteorologii au tras semnalul de alarmă! Un fenomen periculos ia amploare în România. Este vorba despre deșertificarea ţării.

Totul se întâmplă din cauza secetei accentuate.

Seacă tot mai multe lacuri

Ne seacă tot mai multe lacuri, iar dunele de nisip se întind pe porțiuni mai mari. Un lac din județul Olt a secat atât de mult încât în mijlocul lui s-au format cratere adânci. De la an la an, apa scade cu câțiva centimetri, astfel că peștii și viețuitoarele din lac mor pe capete.

În Ipotești, județul Olt, lacul ce se întindea pe 15 hectare și care era cândva mândria localității s-a transformat într-o baltă de pescuit. De la an la an, peisajul este din ce în ce mai sinistru.

Trăim ani secetoşi

Specialiștii confirmă că trăim unul dintre cei mai secetoși ani, o realitate care se reflectă și în datele statistice.

„Coeficientul de umplere este astăzi de 70%, cu 10% mai puțin ca aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Ana Maria Agiu, purtător de Cuvânt Apele Române.

Elena Mateescu, despre seceta pedologică

Elena Mateescu, director ANM, a explicat fenomenul de secetă pedologică extinsă.

La acest moment vorbim de secetă pedologică extinsă în Moldova, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, dar și a Olteniei.

În județul Buzău vorbim de secetă pedologică puternică, semn că din cauza deficitului de precipitații, de la începutul noului an agricol, 1 septembrie 2023, și cel puțin până la 31 martie când se încheie și perioada de acumulare a apei în sol, din cele șapte luni, în cinci luni, cantitățile de precipitații la nivel național au fost deficitare exceptând luna noiembrie și ușor peste în luna martie.

Precipitațiile vor fi deficitare. O ușoară tendință spre excedent în săptămâna 15-22 aprilie, dar cu siguranță la valori de 10-15 litri pe metru pătrat nu pot compensa deja deficitul acumulat.

Trebuie să menționăm faptul că iarna 2023-2024 a fost cea mai caldă iarnă din istoria măsurătorilor meteorologice. Observăm tendința valurilor de căldură mult mai timpuriu și cu o frecvență mai mare”, a spus Elena Mateescu la Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan
668 afisari

14 COMENTARII

  1. Grînaru Ioropii e ukraina nu e România,(ce suprafață agricola are ukraina și cît are România??) și Rusia bineînțeles.Daca au voie sa vînza-n ioropa, Altfel rușii vînd în China, în India, nu-și fac griji..

  2. Se stie demult asta. Politicienii in goana lor dupa furat au permis defrisarile masive. De acolo au rezultat temperaturi ridicate si lipsa de precipitatii.
    In definitiv politicienii ”alesi” sunt trimisi sa faca legi impotriva noastra?
    Daca da atunci sa stim si noi.

  3. Ba retardatilor, pe timpul patriotului Ceaușescu si a comunistilor lui, aia care au construit tara distrusa si vanduta si indatorata de voi in ultimii 34 de ani, pe timpul alora EXISTAU DOAR VREO CATEVA SUTE DE HECTARE DESERTIFICATE, IN SUDUL OLTENIEI. DOAR PT CA TOATA TARA ERA IRIGATA, TAMPITILOR. VOI ATI DISTRUS TOT SISTEMUL DE IRIGATII, LA ORDINUL STAPANILOR VOSTRI DE AFARA, VRETI PAMANT BUN??? Dar lasa ba mizerii umane,cultivati si mancati…baze militare americane n toata tara😀😀😀. HUOOOOOO. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA

    • Eu cand eram ministrul agriculturii v-am spus sa crestem oi si sa mancam carne de oaie. Puteam creste oi acolo unde pamantul e desertificat dar voi nu ca vreti sa cresteti greieri si sa mancari chifle din faina de greieri iar la gratar sa prajiti gandaci de canalizare!

  4. Ceausescu a fost singurul care a incercat sa faca ceva contra acestui fenomen si a fost catalogat megaloman si nebun.Noi ,urmasii lui,doar ne plangem si fugim de munca precum grasimea de pe gasca.In ce tara ati mai vazut stazile pline de oameni la ora pranzului?Poate pe undeva prin Africa la nivelul careia vom ajunge foarte curand.

  5. Când a fost România grânarul Europei ?. Niciodată. Este o minciună sfruntată a nostalgicilor perioadei interbelice, ca să ne convingă cât era de bine atunci. A fost bine, dar numai pentru câțiva, ca și acum. Iar aceștia nu au pregetat, în 1938, când a fost o altă secetă puternică în Europa, iar în România s-a produs ceva grâu, aceasta a exportat aproape întreaga cantitate 3-4 milioane de tone, diminuând foametea din Europa, citește statele bogate ale Europei, ca și acum, iar românașii au mâncat la mămăligă , singurul aliment de bază disponibil. Atunci a fost cel mai mare exportator de grâu din vechiul continent. Am fost chiorul împărat în țara orbilor. Iar acum grânarul Europei este Rusia, urmată, la ceva distanță de Ucraina, noi fiind undeva după locul 5. Și acum exportăm mult grâu, dar acesta este grâu ucrainean, spălat în acte pe la noi, și uite așa mai păcălim o dată lumea, crezându-ne „diștepți”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger