AcasăNewsRomânia, dată în judectă de un producător de energie regenerabilă. A introdus...

România, dată în judectă de un producător de energie regenerabilă. A introdus taxe excesive

energieRomânia, dată în judectă de un producător de energie regenerabilă. A introdus taxe excesive

Producătorul portughez de energie regenerabilă EDP Renovaveis a anunțat luni că va acționa în justiție România și Polonia pentru noile taxe pe energie, recent adoptate de aceste țări.

Compania le consideră o suprataxare neechitabilă a unor profituri nerealizate.

EDP Renovaveis vrea să dea România în judecată din cauza taxelor pe energie impuse

EDP Renovaveis a apreciat că măsurile introduse de România şi Polonia nu respectă principiul UE referitor la recuperarea numai a veniturilor realizate pe piaţă. Compania portugheză susţine că măsurile din cele două ţări nu ţin cont de costurile activităţilor de hedging (acoperirea riscului în tranzacţionare) şi astfel ar urma să fie taxate profiturile pe care companii precum EDP Renovaveis nu le-au realizat de fapt.

„EDP va urma toate acţiunile juridice care vor contribui la revenire la statul de drept echitabil şi care sprijină investiţiile atât de necesare în energiile regenerabile din aceste ţări şi din interiorul Uniunii Europene”, a informat compania portugheză, fără a preciza care sunt acţiunile pe care urmează să le demareze şi la ce tribunal.

Noile taxe ar duce la costuri de aproximativ 300 mil. euro

EDP Renovaveis a estimat însă că noile taxe ar putea duce la „plăţi nerezonabile” şi costuri potenţiale de aproximativ 300 de milioane de euro.

Producătorul portughez de energie regenerabilă, care a intrat pe piața din România în 2008, operează capacităţi de producţie a energiei regenerabile de 697 Megawaţi în Polonia şi 521 de Megawaţi în România.

EDP Renovaveis este al patrulea producător mondial de energie eoliană şi solară și al treilea din țara noastră.

author avatar
Andreea Vlad
326 afisari

4 COMENTARII

  1. Să-și ia mizeriile dacă nu le convine portughezilor. Nu avem nevoie de ele.
    PROSTIMEA NU ȘTIE DAR PALELE ELICELOR SUNT ÎNGROPATE DIRECT ÎN PĂMÂNT DUPĂ CE-AU IEȘIT DIN UZ. PENTRU CĂ SUNT NEREGENERABILE. SUNT EXTREM DE POLUANTE!!!

    • PALELE ELICELOR dupa ce ies din uz vor fi declarate comestibile. de catre UE. O sa le taiem ca pe cremvusti si le vom manca. Francezii si englezii ne vor arata cum isi mananca ei ca catul .

  2. Sa isi ia moristile si panourile si sa mearga in Portugalia. Poate-i dau aia 2 euro pe kw/h. Mars,

  3. Voi v ati facut afacerile astea din facturile romanilor pt ca politrucii nostrii v au sponsorizat cu obligatia de taxa de cogenerare voi doar incasati!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger