AcasăNewsRomânia cumpără Ungaria la bucată. Sute de români au devenit proprietari de...

România cumpără Ungaria la bucată. Sute de români au devenit proprietari de locuințe la un preț de 10 ori mai mic decât în țară

ungariaRomânia cumpără Ungaria la bucată. Sute de români au devenit proprietari de locuințe la un preț de 10 ori mai mic decât în țară

Piața imobiliară din Ungaria este tot mai atractivă pentru români, care decid să cumpere proprietăți pe meleaguri maghiare.

Anul trecut, sute de români au ales să își achiziționeze proprietăți în Ungaria. Casele care vin la pachet și cu terenuri de câteva mii de metri pătrați, sunt disponibile la prețuri de 10 ori mai mici decât în România.

Românii cumpără case la prețuri între 5.000 și 10.000 de euro

Cei mai mulți români care și-au cumpărat o casă în Ungaria sunt din Arad și Timișoara. Aceștia au ales să cumpere case la prețuri între 5.000 și 10.000 de euro care includ teren și toate utilitățile necesare. De regulă, prețurile caselor din Ungaria încep de la 2.500 de euro.

Prețurile sunt cu mult sub cele din România, unde un apartament cu două sau trei camere ajunge și la 100.000 de dolari în București. Așadar, este foarte greu pentru majoritatea românilor să își cumpere o locuință fără să apeleze la un credit pe 10-30 de ani.

La doar câțiva kilometri de granița cu România sute de români au cumpărat case cu terenuri de peste 2-3 mii de metri pătrați la doar 5.000 de euro. Casele sunt într-o stare bună, dar au fost abandonate de proprietarii care au ales să meargă în alte zone ale țării pentru a găsi locuri de muncă mai bune.

Cei mai mulți proprietari de case sunt din Arad și Timișoara

Așa apare și singurul dezavantaj al acestor locuințe, lipsa unor locuri de muncă în acele zone. Românii însă nu sunt afectați de acest lucru deoarece fac aproape o oră până la granița cu România sau lucrează chiar de acasă.

”Cea mai ieftină casă pe care am vândut-o anul trecut a costat 5.000 de euro, în Dombegyhaz (5 km de frontieră – n.r.). Este în centrul localităţii, are 100 metri pătraţi utili, trei camere şi 4.000 de metri pătraţi de teren.

În momentul de faţă, cea mai ieftină casă pe care o avem în portofoliu este la 9.000 de euro, la circa 7 km de de Variaşu Mic (localitate din Arad aflată la frontieră – n.r.), cu trei camere, utilităţi complete şi teren de 1.500 metri pătraţi”, a declarat pentru Bogdan Holocan, agent imobiliar în zona Banatului, potrivit Agerpres.

Românii din vestul țării au cumpărat peste 300 de case doar anul trecut, aflate dincolo de frontiera cu Ungaria. Unii continuă să lucreze în România sau folosesc casele doar în weekend, în timp ce alții au ales să se mute definitiv din țară, relatează Digi24.

„Ei spun că preţul locuinţelor i-a determinat să se mute peste graniţă, dar şi costul vieţii, pentru că acolo facturile la utilităţi sunt la jumătate faţă de cele de la noi”, a mai adăugat Holocan.

author avatar
Andreea Vlad
874 afisari

11 COMENTARII

  1. Dupa aceea romanii care vor fi o minoritate reprezetativa in Ungaria, similar Romaniei, sa participe in Parlamentul Ungariei.

    • nu uitati ca Legile in Ungaria se pot schimba peste noapte ca in Romania iar in cazul ca romanii stabiliti in Ungaria vor trebui sa paraseasca tara datorita unei legi sovine perverse , ca in Romania atunci ce vor face , vor pierde si putinul ce l-au platit

      nu va incredeti in publicitatea mincinoasa si care va incita la castiguri facile

      la pomul laudat nu te duce cu sacul

  2. Uite că unguri nu strigă…”..nu ne vindem țara „…sau afară cu românii din țară!”…
    Poate învăță miticii din bucalé și oltenia ce înseamnă să fi european nu mămăligari analfabeți…

  3. Un titlu total neinspirat ! Pe langa proprietatile cumparate de unguri sau Ungaria in
    Transilvania , cele cateva locuinte cumparate de romani in Ungaria e un „mizilic ” .
    Deci mai incet cu : „Romania cumpara Ungaria la bucata ” !
    E grea meseria asta de ziarist cu aceasta „goana ” dupa senzational !

    • Bașca idioata de ziarista compara preturile dărâmăturilor de la 5-10 km de granita cu prețul apartamentelor din capitală! De ce nu vrea proastă de Vlad Andreia să compare cu preturile de la Budapesta? Răspuns simplu, de tâmpită!

  4. Ei cumpara aici ca stat prin trsdatorii romani bagati la inaintare prin firme pamanturi,paduri cladiri de patrimoniu!!se compara ca se duc unii si le cumpara ziduri??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger