AcasăNewsRomânia cumpără rachete Patriot. Polonia le fabrică

România cumpără rachete Patriot. Polonia le fabrică

Compania de stat poloneză PGZ, specializată în producţia de armament, şi concernul american Lockheed Martin au   lansat lucrările de construire a unei fabrici la Dęblin, în estul Poloniei, unde vor fi produse componente de rachete pentru sistemul de apărare american Patriot cumpărat de Varşovia.

Noua fabrică, ce va avea o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, urmează să angajeze în jur de 20 de muncitori polonezi.Lockheed Martin este partener al Ministerului Apărării polonez încă din anul 1997. În 2018, Polonia a semnat un acord istoric de achiziţionare a sistemului american Patriot în schimbul sumei de 4,75 miliarde dolari. Premierul Mateusz Morawiecki declara la acea vreme că primul lot de sisteme Patriot va ajunge în Polonia în anul 2022, iar următoarele în 2024. România a achiziționate șapte sisteme Patriot, iar primele baterii au fost instalate în facilităţile militare din Mihai Bravu (judeţul Giurgiu) şi Capu Midia (judeţul Constanţa).

Concret, este vorba de configuraţia 3+, cea mai modernă varianta existenţa pe piaţă în prezent, iar pachetul achiziţionat de România include 58 de rachete PAC-2 GEM-T şi 168 de rachete PAC-3 MSE. Sistemele sol-aer cu rază de mare de acţiune Patriot 3+ pot neutraliza în orice condiţii meteo ţinte aflate la mare altitudine (aproximativ 24.000 metri).  Cele şapte sisteme achiziţionate de România cu circa 4 miliarde de dolari, bani achitaţi deja într-o bună parte, pot lansa rachete interceptoare în 9 secunde de la semnalarea ţintei, iar aceasta este lovită cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
923 afisari

4 COMENTARII

  1. Deci este inca o confirmare a faptului pe ce se duc miliarde de Dolari.Tara arde si Iohanis impreuna cu Orban,ca sa-i faca pe plac lui Trump,spre deosebire de Germania si celelalte,majoritatea Tarilor Europene,nu s-au repezit ca bezmeticele( evident ca Romania MEA),sa-si achite cei 2% din Pib.Ca sa fie bani pt. alocatii,pensii,si salarii.Stam in loc de rachete,asta e urgenta,tichia de margaritar,si sepcuta.

  2. Polonezii, alti nauci, se apuca de fabricat rachete ce nu au fost bune sa apere rafinariile Arabiei Saudite de niste rachete Yemenite sudate cate doua in garajul muezinului.
    Una este sa fii obligat sa cumperi marfa ruginita si alta este sa cumperi tehnologie care nu te poate apara.
    Oricum ne costa mai putin decat ii costa pe polonezi.

  3. Nu stiu voi, dar eu am urmarit gherlele date de Patriot-ul American instalat in Emirate, alea care au reactionat la rachetele sol-sol contruite pe genunchi de rebelii Houti. Or fi ele bune la interceptat avionane, dar ce prost de strategy isi trimite aeronavele impotriva unei linii defensive bine aparate dpdv aerian? Nope, ne piseaza cu toate vechiturile lor expirate, pana ne termina stocul de rachete maretze. Si dupa aia, dans, nenica, ca o sa zboare urul pe deasupra ca in tara nimanui…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger